Jobbar Pistol Britta på Kreta?

Hej hej!

Attans vad trött jag är...har jobbat 6 dagar och ska göra min sjunde i natt! Riktigt jäkla apjobbigt att jobba nätter helt plötsligt. Jag har ju alltid gillat att jobba nätter men nu på sista tiden så har det bara liknat skit. Jag har ingen ork över alls, känner mig som världens tråkigaste mamma. Det blir så konstigt på våra scheman när jag jobbar nätter så jobbar Peter alltid em så jag får max sova till 13.30...sen inget mer på hela dagen för jag måste ju ta hand om Emma...När Peter jobbar natt så är jag alltid ledig så han får sova hur länge han vill och sen brukar han lägga sig mellan 18-21 på kvällen, så han får ju den sömn han behöver.

mmm...sitter och äter ballerina kakor...

I natt var jag tvungen att plocka bort min piercing som jag haft de senaste 5-6 åren, blev så jäkla kväljd av den ( den sitter i tungan för er som undrar ) ...förstår precis hur det måste kännas för dem som blir av med ett ben eller en arm eller så för jag tror hela tiden att den sitter där, det känns som det. Skit skumt! Tungan blev så lätt också så det känns som den ska flyga i väg när jag börjar prata...äcklig känsla...men men jag får väl prova att stoppa tillbaka den igen och funkar inte det får jag väl helt enkelt klara mig utan!! Vilka bekymmer jag har va? haha!!

image52

Satt och tittade på korten från Grekland...Jag Peter och Emma kollade varje kväll på olika shower på hotellet och där var hon...Gun-Britt...vi satt helt förvånade i våra stolar och tittade på denna människa när hon sjöng och dansade så bra och såg ut som Gun-Brittan...eller var det hon ? Vet fortfarande inte...men var befann sig resten av familjen? Detta kanske är Klas vem vet?

image53

Nej nu ska jag sluta roa mig på detta sätt och göra lite nytta istället!

Puss och kram


En grå fredag i vecka 14

Hejsan!

Nu jäklar är det inte mycket kvar för byggarna att göra! IIIiii fasiken vad kul. På måndag kommer våra två panorama fönster och våran dubbeldörr! Det ska bli fantastiskt kul att se hur det blir med dem på plats! e-on har ju äntligen varit här så nu har de lagt klart golvet och slagit upp innerväggen till Emmas rum. Det kommer bli så bra när det blir klart alltihop. Vi har också anlitat 2 snickare som kommer och spikar upp panelen och sätter in fönstren på resten av huset. Till våren är ni alla vänner och bekanta ( ovänner med om jag har sådana ) välkomna hit och måla hus och anlägga trädgård. Det blir ju jättebra!!


 

Du är i vecka 14

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Har du tankar och funderingar angående mammakläder, tipsar vi gärna om vår informationssida om mammakläder.


Foto från vecka 14 från Lennart Nilssons bok Ett barn blir till som går att köpa som DVD eller VHS i Gravid shop. Publicerat med tillstånd av Albert Bonniers Förlag.









hela den här helgen är helt uppfuckad med tanke på att peter jobbar em och jag natt så vi ses inte ett slit knappt! jag sover ju när han är ledig och han får väcka mig när han ska åka till jobbet så jag kan ta hand om Emma. Jättekul!! eller inte! Men men det är bara att stå ut för jag är ju ledig måndag till torsdag sen jobbar jag fm nästa helg och då är peter ledig så vi ses mycket då...

Nej nu ska jag umgås lite innan han åker till jobbet!

hej på er.....

Nattliv

Hejsan!

Kolla in detta, så jäkla pinsamt och äckligt! Måste dock säga att det är riktigt strongt gjort av tjejen att fortsätta programmet!
Här har ni klippet!!
  Måste bara ses!!

Annars är det bra, vi har varit ute i skogen hela familjen i dag och plockat svamp, grillat korv och pinnbröd. Livskvalitet!!

ha det så bra allihop!

hej svejs

Transformers...blää

Hejsan!

Varför är det så här alltid...

Peter säger att jag alltid får som jag vill men i själva verket är det alltid han som får som han vill...

ex.

* När Peter ska kolla på film så fixar han en film som han vet att jag absolut inte vill se, men han kollar på den iaf och klagar sen på att jag somnar.
*Peter säger att han visst vill kolla på desperate housewifes med mig och han gjort det men jag kan inte komma på när det var...

De få gånger jag får bestämma film är när han är:
1. När han är trött och ska sova
2. När han inte är hemma
3. När jag är sjuk och ligger själv i sovrummet
4. När han sitter vid datorn
5. När han kollar på Tv i annat rum
6. När han får dåligt samvete när han läst detta på min blogg...hehe

forts.

*Han säger att jag ska bestämma alla möbler, men i själva verket är det han, för jag har aldrig köpt en möbel som HAN inte vill ha...
* Samma gäller tapeter
*Han säger att han ska köpa en platt TV annars får jag inga tapeter i nya delen ( ALLVAR )
* Jag gör aldrig mat som jag tycker om utan frågar alltid vad han vill ha ex dissar han plommonstek och porterstek som är så otroligt gott men som jag aldrig lagar för han inte gillar det.
*Det är väldigt sällan han gör saker som han tycker själv är skittråkigt bara för att följa med mig, sen klagar han att jag aldrig kollar på när de spelar eller följer med klockan 5 på morgonen och sitter i ett älgtorn och fryser och snorar en hel dag knäpptyst och uttråkad. ( skulle vara kul att åka på spa han och jag tex men nej, bara för kärringar...) Ska köpa presentkort på manikyr åt han! haha

denna lista kan göras lång...och förmodligen kan han göra en likadan om mig haha...men det bjuder jag på!! Det är inte lätt att leva i ett förhållande men det är förbannat kul!! I alla fall hemma hos oss, antar att han och jag är väldans lika. Det inte många vet om min man är att han är otroligt envis, förbaskat glömsk och hetsig som attans i trafiken där tror han att han är proffs på bilkörning och alla andra är dumma i huvudet, samt att han tror att han är en bodybilder. För jag har undrat länge vad han gör den dagen han träffar på nån som har samma temerament som han och stannar sin bil efter att Peter jagat den och kliver ut... Iiiiii...då är nog inte herr Gräsberg så stursk...för slåss det gör han inte!!

Måste tillägga att han även är världens bästa pappa och man, väldigt kärleksfull och hjälpsam...snygg är han också och jag skulle inte vilja byta ut han även om Josh Duhamel stod på trappen och friade...haha....vi har det bäst!!

image51

Älskade unge!!!

Nu ska vi kolla på den där förbannade filmen Transformers antar jag...

Puss och hej!!



Vitsippor

Hejsan!

Skön Fredagkväll, Emma är hos granntjejen, Peter kollar på Tv och jag lagar mat och sitter vid datorn. I kväll ska vi ( enbart ) titta på Beck och äta chips + mortotsstavar med dipp till mig. Är ett jäkla grönsaksfreak jag...finns inget godare...mmmm

Vet inte vad jag ska skriva så jag ska skriva ner ett recept på världens godaste vitsippor.

400 g smör
4 dl socker
10-12 dl havregryn
3 dl marsanpulver
5 msk kaffe

Vispa i hop med degkrokarna på elvispen, försiktigt.
Rulla till bollar, rulla sen i kokos eller strössel.

De är riktigt goda ska jag säga!! Som negerbollar fast utan kakao och med marsanpulver...

Fan vad jag är fantasilös just nu så jag skiter i detta och lagar enbart mat istället...

Trevlig fredag...

Kanske världens skönaste snubbar

Hejsan!!

Detta klipp måste ni bara se...jag höll nog på att skratta ihjäl mig. Kolla texten noga! Varsågoda och njut!!

Boys on wheels....

http://www.youtube.com/watch?v=AKlrvCcjilk&mode=related&search=

Var bara tvungen att dela med mig av detta!

ha det bra!

Världens bästa hemmafruar

Hejsan!


image49

Kolla in Jennifer Lopez senaste video feat hemmafruarna...så jäkla snyggt!! Längtar efter nästa säsong!!

Ha det!

v13

Hejsan på er!

Är nu i vecka 13, tiden går fort. Likaså pinnen på vågen!!!!!Jäklar vad den sticker iväg, inget bra med tanke på att jag inte är så jättelångt gången! Skitsamma...får väl ta tag i det nån gång när jag har tid och lust....kanske skulle sluta äta en massa chips och godis för det behöver verkligen inte bebben.


Du är i vecka 13

Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.

Vill du veta mer om vad som gäller med träning under graviditeten har vi skrivet ett antal sidor med tips om träning och motion under graviditeten.

Det är inte ovanligt att gravida får ändtarmsbesvär som exempelvis hemorrojder, klåda eller sprickor. Läs mer om hemorrojder där vi har information om hur man kan minska problemen och förebygga dessa.




Jaha så här ska det se ut nu ungefär...en liten skit må jag säga....lillen...

Just nu så är Torsten över 2 meter lång, måste nog prata lite med min dotter om det! Unge!

Vi hörs och ses!!!


Vadslagningen har startat...

Hejsan!

Nu ska jag starta en liten vadslagning...vinnaren fåårr..rätt helt enkelt och förmånen att säga vad var det jag sa!
Jag slår vad om att det blir en pojke, Peter tror flicka men han har fel! så fel! Så kom i håg var ni hörde det först! Pojke!! och ni behöver inte vänta allt för länge med att få veta svaret heller för vi ska ta reda på vilket kön det är vid ultraljudet. Fast vi kanske inte talar om vad det blir hmmm....måste höra med Peter...jaja nån gång får ni reda på det iaf!

Måndag idag och i kväll går jag ut och ska göra min första av 2 nätter sen har jag 5 dagar ledigt!!Går av onsdag morgon! Skönt!

Läste precis på aftonbladet.se om den där otäcka flygkraschen i Thailand, typ 100 döda ligger det på Phukets internationella flygplats där jag vistats 4 gånger...det är ju skitäckligt!Fattar dock inte hur man kan välja att använda flygplan som är så gamla att de inte görs längre! sen dessutom köra dem när det är apdåligt väder! Skulle aldrig åka med lågprisflyg över huvud taget i Asien!!

Sen om den där konstnären som fått hela muslim land att vända sig mot Sverige och Örebro, jätteklyftigt med tanke på att bin ladins skäggiga damer hotar att smälla IKEA och VOLVO!! Jävlar om de gör det innan jag varit där och handlat de möbler jag ska ha och har tittat på till utbyggnaden, då ska jag skjuta den där konstnären själv!! ; )
Men allvarligt talat så förstår inte jag hur de kan ta så illa upp att nån snubbe avbildar deras profet, men om de skulle avbilda vår gud eller jesus eller vem fan det nu är vi har som profet så skulle alla kristna bara säga jaja och rycka på axlarna och gå därifrån, men som sagt jag förstår inte sånt där. Det blir säker bra hörrni.

Nej nu ska jag ta och fixa till mig lite ( ta av pyjamasen ) och åka in till stan och handla, så vi ses en annan gång.

Puss och hej leverpastej.

Söndag

Hejsan!

Känner mig bättre idag från förkylningen så jag ska gå i väg till jobbet. Har bara lite ont i skallen och så tror jag att jag ätit nåt olämpligt för jag var tvungen att springa iväg och spy...men nu är det bättre...Peter jobbar ju fm idag och jag em så jag ska åka iväg med Emma till sin farmor en liten stund tills Peter kan hämta henne. Längtar som fan tills onsdag klockan 06.00...för då har jag ledigt i 5 dagar, och inte nog med det så har Peter ledigt denna helg också. Våran enda helg på vårat 5:veckors rullande schema, tack Orica Mining Services för den underbara skiftgången!!!!Era djävlar!!!!Jag träffar mina arbetskamrater mer än vad jag träffar min familj om man nu inte ska räkna med timmarna vi sover i hop. Jag ska fan köpa en trisslott när jag åker till Husby med snuttan. 25000 i månaden i 25 år, det vore nåt just nu! Ska kanske inte klaga, jag ska ju trots allt vara ledig en tid om 4 månader typ. Förhoppningsvis.

trötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrötttrött

Vad har vi gjort idag då? Jag har tvättat, städat lite och spelat spel med min dotter. Nu ska hon sminka mig.

nej jag ska väl packa i hop de saker jag ska ha med mig till jobbet...typ matlåda och mobil, plånbok och passerkortet...nog mycket att hålla reda på!!

ha det bra alla vänner och bekanta!

Puss och hej leverpastej!

PS. Peter du kan väl laga pasta och pastasås idag...DS

God morgon!


Hej hej hallå dagboken!

Sitter här med en grym huvudvärk, en huvudvärk som känns som om jag skulle druckit en liter vodka igår och sen stoppat huvudet i ett skruvstäd hela natten och vridit om och när jag sen vaknade doppat huvudet i bensin så man riktigt känner hur ångorna tränger in i varenda liten cell i skallen och dödar dem...långsamt långsamt. Ger sig inte huvudvärken snart så tänder jag eld på bensinen!! Haha

Mår lite bättre idag mot igår...hoppas det håller i sig hela dagen så jag kan jobba. Bara denna huvudvärk släpper! Det är säkert allt snor som fastnat nånstans där uppe, så jag antar att när huvudvärken släpper så släpper väl även snoret...nej nu kan jag kanske skriva om något annat!

Satt och tittade lite på möbler igår, fan vad mycket jag vill ha! Vi har bestämt att vi ska köpa en ny soffa en divan, soffbord, fotölj+fotpall, data skåp, matsalsbord+stolar och bokhylla...och skulle det råka bli pengar över så kanske kanske kanske vi köper en jäkla plasma TV. Vi får väl se hur mycket vi kan spara ihop... 

Nej nu ska jag kolla in barnkläder på hm.com

Tack och hej leverpastej

sjuk

Hej igen....

Trodde jag skulle orka gå till jobbet en liten stund idag men fan vad jag blev dålig...fick ont i kroppen och blev helt orkeslös....hatar att vara förkyld!

Tänkte bara berätta det...

I morgon kommer brorsan hem från soliga portugal och kolle o co från Norrland...rätt åt dem! ; )


VECKA 12



I vissa landsting erbjuds man i vecka 12-14 att göra ett NUPP-test, vilket innebär att man via ultraljud gör kontroller för att utläsa eventuell förhöjd risk för kromosonskada. Runt v.12-14 erbjuder många landsting även ett läkarbesök.

Ditt barn är ca 60mm långt från huvud till stjärt och vikten är omkring 18g. Barnets huvud blir rundare i formen och hon eller han ser mer och mer ut som ett människobarn från topp till tå. De inre organen fortsätter att utvecklas, speciellt hjärnan. Fingrar och tår har delat på sig och skelettet blir allt hårdare. Könsorganen börjar formas i enlighet med fostrets kön.

Hypofysen som sitter på hjärnans undersida, börjar producera hormoner och stämbanden börjar bildas. Barnet rör sig alltmer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen. Matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos (socker) och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet.

Hej!!


Bygget är snart klart!!

Hejsan!

Alla ni som sagt att ni ska komma hit och titta hur det går med bygget börjar vara sent ute nu...för byggarna tror att det kan vara klart nästa vecka! Yehhooo...blir det inte klart då så är det iaf inte långt kvar! Det var en positiv överraskning måste jag säga! Nästa vecka kommer dörrarna och fönstren...det ska bli kul när de kommer på plats, för då slipper man de där stora gapande hålen i väggen. Jag hoppas att vi hinner fixa det mesta av trädgården innan vintern...skulle vara himmla bra om vi kunde få hit en grävare som kunde släta ut backen och så fylla på med matjord och anlägga en grusgång. Annars kan man ju bara tänka sig vad lerigt vi kommer ha det här i ett halvår. Resten får man ju fixa till våren naturligtvis...men bara så grunden är klar. Till våren har vi ju en hel del att stå i också, så gräsfrön, sätta häck eller nytt staket...måla hus, fixa panel på resten om vi inte hunnit med det innan dess och då ev byte av fönster. Det absolut värsta jag vet dock är när någon kommer hit och ställer sig helt tyst en stund och bara tittar runt på gården och bygget med herregud blick och sedan säger att här har ni mycket att göra ser jag!! NO SHIT!! Är det nåt jag blir förbannad på så är det onödiga påpekanden av detta slag....som om vi inte visste...samma sak gäller de som kommer hit och säger så här ska ni göra bygg en sådan och gör så här då blir det bäst och finast!! Varför måste man göra allt på en gång, vi har ju som sagt jävligt mycket att göra samt att vi byggde ut huset så här för att vi har tänkt att bo här tills vi blir gamla och inte orkar längre sen kostar ju allt pengar och jag tycker nog att detta räcker för ett tag...så jag tror att vi har tid att göra saker sen i stället och som vi vill och inte alla andra. Vi har fantasi vi med, det är ju förtusan jag som ritat utbyggnaden så då tror jag nog att jag klarar av att planera en jäkla uteplats/trapp de närmaste 40 åren...irriterad!!

------------------------------------------------------------------------------------

Usch och fy vad förkyld jag är idag, det är hemskt! Har snorat hela natten och morgonen, tårarna rinner hela tiden eftersom det killar så i näsan så jag har lust att stoppa in en flaskborste och riva runt.Gör över med en pappersrulle i minuten. Ska försöka gå till jobbet iaf, det kanske går över.

-------------------------------------------------------------------------------------
Och alla ni som läser Peters blogg ska komma ihåg att:

1. Han har ej dyslexi, har ingen som helst diagnos på det...Han hade förmodligen andra saker för sig än att lyssna på SV lektionerna i skolan. Samt att han skiter i att koncentrera sig när han skriver. Sad but true.

2. Våran Tv är ungefär ett år gammal, hur nödvändigt är det att köpa en ny? Vi har också en ny TV i sovrummet samt Emma har en ny TV i sitt rum och det får inte plats med en 32 tummare nån annanstans.

3. Allt han skriver är en smula överdrivet, han är ingen toffel och jag bestämmer inte värst mycket här hemma...förutom över disk, tvätt, städning, matlagning osv ( tydligen )

4. Han önskar att han var en toffel för det låter fränt att säga: bäst att fråga frugan/chefen först...han tycker det jag lovar!!

Och ett litet tillägg...tänk på att innan Peter träffade mig diskade han i badkaret på Ågatan...brände vid vatten vid matlagning...ägde ingen dammsugare ( skulle aldrig blivit använd iaf ) glöm aldrig det!

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Nej nu ska jag lämna dottern på dagis, puss och kram!

Köp Expressen idag!!!

Hallå!

Tänkte bara tipsa om att våran lilla tjej är med i Expressen idag...sidan 5 tror jag att det är under veckans MMS. Det är min mor som skickat in en bild på Emma när hon ligger på sin morfars rygg och masserar han, i husvagnen.

Idag så har jag suttit och drömt om vad jag ska köpa för möbler och tapeter till utbyggnaden och resten av huset. Peter var rätt så överens med mig.  Fast han säger att han kan inte se framför sig om det blir snyggt så han litar på mig. Det enda kravet som jag tror att han har är att det ska ingå en plasma Tv i möblemanget. Då är han nöjd.

Nej detta får bli ett kort inlägg, jag har bättre saker för mig än att roa er ; )......

Kram

Sjukt kul med listor

Hej!!


Är bara tvungen att publicera en lista till...det är ju så kul att bli intervjuad...eller ja svara på frågor...nej intervjuad låter bättre!! Haha som en kändis...

JAG BOR: I Striberg
JAG SOVER: Alldeles för lite
JAG ÄR: Mamma och Fru
JAG BLIR GLAD AV: Semester, lönepåök, nystädat hem, god mat, familjen...mm
VEM KRAMADE DU SENAST: Emma

VAD SA DU SENAST: Hej då
VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN: Peter om han inte är här, gäller även om det är honom jag är arg på.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU: Allt som jag vill ha naturligtvis
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: 07.45
VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE: Lägg dig och sov!!! ( till Emma )
HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT: Japp

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT: Vet ej jag sov ju...antar att det var tre katter där iaf.
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV: En dokumentär om hajar
KAN DU SPELA FOTBOLL: Haha...ja det kan väl alla!!
SENASTE PERSONEN DU SKICKA SMS TILL: Jim
SENASTE PERSONEN DU FICK SMS AV: Jim i Portugal
SENASTE PERSONEN SOM DU RINGDE TILL: Lokavägen 7 ( pratade med syrran för hon svarade )

SENASTE PERSONEN SOM FICK DIG ATT SKRATTA: Vet ej men det var nån på AFV...så jäkla bra idag!!!
SENASTE PERSONEN SOM FICK DIG ARG: Emma
SENASTE MAT DU ÅT: Kebab-biff tzatziki och klyftpotatis
SENASTE FILMEN DU SÅG: Las vegas
SENASTE MEST SPELADE LÅT: Allt som Rix spelar

SENASTE TANKEN VAR OM: Undrar vad jag ska skriva här....
VAD DRACK DU SENAST: Apelsin juice...min passion
VAD SKA DU GÖRA IMORGON: Vakna, ge Emma frukost, duscha, klä på mig, äta frukost sen vet jag ej...
HAR DU HAFT SEX: Nej är en jungfru...jag ska göra min andra jungfrufödsel snart...Daahhaa
VEM SOV DU HOS SENAST: Mig själv...eller en jäkla campingstuga i vimmerby
VILKA HAR DU KYSST: Bara Peter ; ) och mammakyssar till Emma förståss
OM DU FICK EN ÖL JUST NU, VILKEN SORT: Heineken, men jag håller mig hellre till apelsinjuice! Alltid!!

By the way...Min bror har kommit fram helskinnad till Portugal och andra sidan släkten har kommit helskinnade till Fromhedens camping...skönt!!!

Nu ska jag sova! Men först min ritual...en åksjuketablett och en folsyra tablett...kanske två alvedon...( allt helt ofarligt för fostret !!) sen toabesök...vänner osv...Natti natti

image48

Tandapa


Om avundssjuka...

Hejsan!

Jaha och idag åker min bror iväg till Portugal på en sista minuten resa, lika avundsjuk är jag som när jag var på Kreta och skulle åka hem därifrån tittar ut över havet och ser alla djävlar som bokat en vecka till och var på väg ner till stranden. De bara gick där med sina strandväskor och bruna ben, kanske hade de bokat tre veckor....hmpfh....
Men jag unnar min bror det för han har jobbat hela sommaren så han förtjänar lite semester.

Idag åker också andra sidan släkten till Norrland och ska jaga, det är jag inte lika avundsjuk på måste jag säga. Skulle kunna följa med dit om jag först och främst fick några miljarder så jag skulle kunna hyra ett eget flygplan och flyga dit upp på en timme eller vad det då kan ta...( måste ha tillgång till taxfree också ) när jag kommer fram ska de ha byggt ett lyxhotell med pool på Fromhedens camping där de andra ska bo, och där ska det naturligtvis finnas en massa roliga aktiviteter att göra...( massage, manikyr, pooler, shoppingcentrum mm mm ) Sen skulle ju också vädret vara fruktansvärt fint...sol och kring 30grader....inga mygg på kvällen....och så skulle jag vilja ha frukost lunch och middag serverad...buffeer alltihop naturligtvis...men på kvällen skulle det serveras oxfile med rödvinssås och ugnsbakade scharlottenlökar....mmmm....( nu var det nog bebben i magen som pratade )...då kanske jag skulle kunna följa med upp dit...haha...kanske gick lite till överdrift, har inte bestämt mig än.

I dag ska jag och Emma åka till Grythyttan och hämta sylt och saft som min mormor har gjort i ordning till oss. Tanten har dock förmågan att överdriva en hel del...hon frågade om jag ville ha nåt och då sa jag...jaaa nån burk lingonsylt och nån burk med blåbärssylt. Hon ringde några dagar senare och sa nu har jag kokat 18 burkar lingonsylt och vet inte hur många blåbärssylt det var...samt saft...typ 20 flaskor och så ska du få 5000 stjälkar purjolök också...eehh jaaha tack då. Hon är snäll men det går lite till överdrift ibland...

Så här ser vårat hus ut just nu...det går fort va?

image46

image47

Är lite avundsjuk på all de som har byggt klart sitt hus och fått ordning på trädgården igen...

Nej nu vill Emma sitta vid datorn så då är det väl bäst att flytta på sig...

Kram på er alla jag tycker om!

Tiger Emma

image45

Ville bara visa en riktig sötnos...kortet är taget i Sundbyberg/Eskilstuna när vi var där på trav.

V11...

Hejsan!

Nu är vi inne i vecka 11, bara 29 veckor kvar...hmm...suck. Hoppas allt går bra och att det är en frisk liten krabat som ligger därinne...Det ska bli fantastiskt roligt att få en liten bebbe till...men det är den sista så ni vet att det är ingen ide att tjata nåt mer...!! Nu har vi gjort vårt och det är våra syskons tur att ta över barn produktionen.

Bygget går finemang, idag har de slagit upp en innervägg så nu ser man lite bättre hur planlösningen kommer bli. Peter började på en gång planera var 50 tummaren skulle sitta...haha...hoppas att de är klara snart !!! Utvändigt är det väl i stort sett klart...fast vi har inga fönster och dörrar på bygget än.

Min man har startat en blogg och gå gärna in och läs den, han har humor...han kom på det mycket fantasifulla namnet mrpapa...här är adressen...www.mrpapa.blogg.se...

Just nu är mrpapa in till stan och hämtar pizza...vi firar lite idag att han fått förlängt på sin anställning, ett halvår till.

Igår när jag var på jobbet så ringer telefonen och peter säger bara att Emma vill prata med mig...samtalet LÄT så här...( tänk på att jag stod i en mycket bullrig lokal )

Emma: Mamma..... pappa och jag har sett ( trodde jag )ett jåjuj
Mamma: har ni sett ett rådjur, vad roligt!! var den söt då?
Emma: ( tvekar lite) jaaa
Mamma: hade den horn?
Emma: Nej, bara öron...
Emma: den stod i diket...
Mamma: jaha vad kul att du fick se den...
Mamma: får jag prata med pappa nu?

Peter tar telefonen och säger att de har ju KÖRT PÅ ett rådjur...Hur snäll mamma är man när man säger till sitt barn att vad roligt att ni kört på ett rådjur?!!!Var tvungen att ringa upp Emma igen och säga att jag inte hörde och att jag tyckte att det inte alls var kul att de körde på ett rådjur...


Detta händer i vecka 11

Eventuellt illamående brukar nu avta i frekvens. Blodmängden i din kropp ökar och kommer och kommer att göra det till och med den 30 veckan. Dina händer och fötter kan kännas varmare, på grund av att du har mer blod som cirkulerar.

Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt. I denna vecka har du normalt gått upp ca 1kg, men kvinnor som lidit av illamående kan istället ha gått ned i vikt fram till nu.

Omkring v.11 är det möjligt att utföra en chorionbiopsi, en test där ärftliga sjukdomar och kromosom rubbningar kan upptäckas. På grund av missfallsrisken är dock fostervattensprov en vanligare metod.

Ditt barn är 44-60mm långt från huvud till stjärt. Könsorganen började ta form i vecka 10 och utvecklas nu, men än går inte att se vilket kön barnet har. Nu har barnets alla viktiga organ bildats och eftersom de inte kommer att förändras annat än att de växer, är risken för medfödda missbildningar och sjukdomar liten efter denna veckas utgång. Även risken för påverkan av infektioner och vissa läkemedel minskar. I slutet av veckan är barnet dubbelt så långt jämfört med förra veckan och huvudet är ungefär hälften så stort som resten av kroppen. Under ögonlocken börjar irisarna att bildas, de kommer så småningom att skydda ögonen från att släppa in för mycket ljus. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan.

RSS 2.0