Grattis Mamma!!

Hej!

Idag fyller mamma 47 år ung, eller hur man skriver...( tror inte hon har åldersnoja ) Grattis mami!! Vi firade henne i Söndags, vi käkade mat och fikade sen med mormor och Erling. Gott, gott!!

Idag är det även 11 år sen jag klarade uppskrivningen av körkortet...lite värdelös info...hehe

Sitter just nu och väntar på att det ska komma varmvatten ( eldar ) så jag kan duscha innan jag ska åka till tandis...kul...

Igår var Peter och jag inne till Ikea och köpte möbler till vårat nya vardagsrum och hall. Det som är kvar att köpa nu är matsalsmöbel...men det får vi ta senare.

Vi hade ju typ hundra tusen miljoner ikea presentkort som vi sparat på oss så det blev billigt för oss, men pinsamt att lämna fram och betala med...

Vi köpte

hörnbokhylla
cd-vitrinskåp
soffbord
garderob till Emma
Byrå
dataskåp
mattor
ramar
Lampor
mm

Tur att Ikea är ganska billigt!!
Nu är det bara att skruva ihop allt också...suck!!

Nej nu ska jag vispa runt i pannan som inte vill komma upp i temp!

Ha det bäst!!

v35 klar

Du är i vecka 35


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Om ni inte börjat fundera på namn ännu är det hög tid. På namnsidan får du veta vad för regler som finns gällande efternamn, samt även historik, statistik information och betydelser för mer än 1000 olika förnamn.

Tänk på att redan när du åker från BB måste du ha något säkerhetssystem för bebisen i bilen. Nu är det hög tid att lära sig mer och köpa stolen. Tillsammans med AktaGraco har vi här mer information om bilbarnsstolar.

vardags tänk

Hejsan!

Ska bara uppdatera vad som händer i mitt liv här ute i Striberg.
Just nu håller vi på febrilt att måla klart i utbyggnaden för Peter tjatar så fruktansvärt på mig att han ska få åka och köpa nya möbler och börja inreda. ;)

Det är ju inte mycket kvar att göra men det är ju då det är tråkigt, när man börjar se ljuset i tunneln. Man bara liksom drar fötterna efter sig och "tror" att det ska bli klart av sig själv. Men nehej då, det blir det då rakt inte!!

Den senaste tiden har jag hjälpt min syster med diverse saker sedan hon flyttade till Nora. Vi har burit, skruvat ihop möbler mm
Nu tror jag hon börjar få ordning hos henne i hennes fina etta på Hagavägen.
Tycker också det är jättekul att hon trivs på tullbacken där hon ska vikarera.
Förstår att hon tycker det är skönt att få klara sig själv lite nu, hon har ju trots allt bott hemifrån förut. Sen är det ju inte fel att flytta till ett större ställe där hon har närmare till allt. Nora är ju en bra stad som ligger bra till geografiskt tycker jag. Trevligt och mysigt att bo här.

Emma är jätte
rosslig i bröstet, hon hostar och har ont i halsen lilla stumpan. Tycker så synd om henne som är tvungen att hålla sig inne. Hon har ju så mycket fart och bus i sig som hon måste bli av med så det är ju jättetråkigt att bara sitta inomhus hela tiden. Jag åkte dock till stan igår och köpte 100 nya tuschpennor, två ritblock och en tidning med läppglans medföljande så det tyckte hon var kul iaf. Hon älskar ju att måla och gör det ju gärna var som...ibland har jag hittat henne på toa med ritblock och penna medan hon gjorde nr 2...Tokfia...

Börjar fundera lite nu på kommande bebis också, det börjar ju dra ihop sig sakta men säkert. Det ska bli så skönt när allt är klart och lillebror har kommit. Vill slippa de där hårda sparkarna som gör så ont att man blir tårögd. Han lyckas alltid pricka in revbensbågen så det känns som om jag har stora invärtes blåmärken där. Ibland känns det också som om han håller på att trilla ut också, förmodar att han har lagt sig i rätt läge så det är därför det trycker på så nedåt.

Pratade med min svägerska igår, hon är ju också gravid och ska få bebis till sommaren ( ska bli så kul )...vi pratde om att alla vill gärna tala om för en när man är gravid hur det ska gå till och hur ont det gör, vad stor mage du har och du kan minsann gå över tiden så och så länge, bebisen blir förmodligen jättestor för det har du i släkten osv. Förlossningen kan ta så och så lång tid...varför gör man så till en som är gravid? det är helt oförståeligt!! Man oroar sig ju ständigt för olika saker som kan hända så man vill inte/behöver inte få sådan information. Det är ju taskigt ju!! Om jag frågar som gravid räknar jag ju mig ett svar men inte ett helt utlägg, man behöver stöd...

Har man fött barn själv borde man ju veta att inte en graviditet är den andra lik.
Själv gör jag så att jag säger bara jaja visst visst när nån ska tala om för mig hur det ska bli och hur det ska gå till och hur det är att få syskon osv...jag har ju trots allt fött barn förr och är det nåt jag undrar över frågar jag dem på Bmm som är uppdaterade 2008 och har det som yrke.

Sluta och tala om för en gravid hur det är osv...man behöver inte veta hur eran förlossning var utan man klarar sig bra med att bara få stöttning in för SIN förlossning, om man inte vill veta villsäga. Man lär nog bli varse hur det är...och sen stämmer ju inte alltid gamla skrönor heller. Sen kan det ju vara så att både utveckling och barnuppfostran gått något framåt...En mamma/pappa vet ju själv bäst vad sitt barn behöver och vill, fastän man inte har haft barn förut. Det är instinkten som talar om det för oss.

Nu ska jag gå och måla med min dotter, och så ni vet så tänker jag föda utan bedövning denna gång också om det inte drar ut på tiden för då ska jag pumpas i allt smärtstillande som går och det är inget fel i det!

Puss och hej

Lite läsvärt

Hej hej!!

Här kommer nåt som ni kan skratta gott åt....


Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:
Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:
Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel.
(Kör älgar motorcykel...?)


Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på Finlandsfärjor?)

Och så tillsist till alla er som bara älskar Tobbe från en annan del av Köping!!! Kolla in detta!! Han är för skön!!

http://http//www.youtube.com/watch?v=IuKw2jJbSsk

V34 klar!!

Du är i vecka 34


Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder. Läs mer om vad du bör tänka på när du köper amningskläder.

Vill du förbereda dig mentalt, tipsar vi gärna om boken Att föda som går att läsa mer om i Gravid shop

Liberoklubben - gratis medlemsskap här. Som medlem får du många bra förmånder, mer info här.

Min stora tjocka mage

Min stora tjocka mage


tjock fet och flyttdax

God morgon!!

Har väl inte så mycket vettigt att skriva idag, men har inget speciellt för mig så jag tänkte uppdatera min blogg lite.

Är helt förvirrad denna vecka, vet inte vad det är för dag. Eller jag måste verkligen koncentrera mig för att klura ut vilken dag det är ( och ändå blir det fel ).

Idag ska Peter på ännu en jobbintervju, för jobb på Meritor. Hoppas det går bra älskling!!
Erika ska också dit på intervju idag så jag hoppas det går bra för båda två.

Min lillasyster ska flytta till Nora, hon får lägenheten från Fredag. Peter och jag ska hjälpa henne flytta på Måndag för det var ingen annan som kunde. Så nu har jag flyttat åt henne två gånger på ungefär ett år. Eller tre om man räknar med när hon flyttade från mig...hon bodde ju här typ 3 dagar eller nåt med alla sina grejer i garaget.

Det ska bli kul att hon flyttar hit, och jag hoppas och tror att det blir bättre för henne...hon får ju snart börja stämpla och har skrivit upp sig som vikarie. De ville att hon skulle börja gå bredvid på en gång för de behöver väl utbildade uskor.

vad ska jag göra idag då? Jo vika ett ton tvätt som jag skjutit upp i flera dagar så det bara blir mer. Börjar allvarligt sina i alla tre:s garderober. sen ska jag tvätta upp alla bebiskläder som lillen kan ha. Vi gick igenom allt igår och vi har så mycket bebiskläder att ingen får köpa mer i strl 50-62!!!

Börjar längta rejält nu, vill inte vara gravid längre...börjar bli riktigt tråkigt och tungt. Har ingen ork längre och jag känner mig bara tung och stor...och andfådd, har ont, kan inte sova, får kramp i benen på natten...han sparkar så hårt att det fan i mej knakar i revbenen, det trycker på nedåt så det känns som han håller på och trillar ut. Ingen höjdare direkt...men de två sista månaderna är ju så här roliga...fast samtidigt får jag lite panik för denna graviditet har gått fruktansvärt fort. I bland känner jag bara det att jäklar det är ju inte långt kvar nu...måste fixa det och det och det och det först! Det är ju bara sex veckor kvar till beräknat datum. Vi har inte ens nåt namn än...så jag hoppas verkligen att han talar om vad han vill heta när han kommer. I natt kunde jag inte sova för då hade han hicka där inne...kändes skumt...magen bara ryckte och ryckte hela tiden. Funderade på om det gick att skrämma honom så han blev av med hickan :) allvarligt så gjorde jag det! Alltså funderade...inte skrämde, vet inte hur man skrämmer genom magen. Haha...

Nej nu får jag inte sitta här längre, har för mycket att göra...måste vila en stund också medans jag kan.

Puss och kram

Rökning

Detta är tillägnat alla de som röker och som jag tycker om...snälla sluta, det är giftigt, DÖDLIGT. Sluta för eran skull och för omgivningens...vi blir utsatta vi med...vill inte att ni ka dö i förtid, vill att mina barn ska få ha er kvar länge. Så snälla...tänk över saken! Här kommer information om rökning som ni säkert redan vet om men snälla läs det igen och tänk igenom om det verkligen är värt det! Om ni inte vill läsa det för eran skull gör det för min, snälla. Rökning dödar ju!

Tobak består av åtminstone tre substanser som kan orsaka problem: Tjära, Kolmonoxid och Nikotin.

Tjära är en svart klibbig substans som sätter sig i slemhinnorna, i näsan samt i lungorna. Detta försämrar slemhinnornas funktion att skydda mot smuts och damm. Effekterna av tjäran kan leda till bronkit, lungemfysem, lungcancer och strupcancer.

Kolmonoxid Är en färglös gas. Den påverkar blodet till att inte transportera syre lika bra som tidigare. Detta gör att hjärta och andra organ i kroppen får mindre syre.



Kolmonoxid skadar blodådrornas väggar så att fett och kalcium lättare sätter sig i dem. Kolmonoxid påverkar till försämrad kondition, svagare skelett, hjärtkomplikationer (hjärtinfarkt) och hjärnblödning.

Nikotin stimulerar nervsystemet, vilket gör att hjärtat slår snabbare, vilket orsakar höjt blodtryck. Nikotin leder till beroende och hypertoni (för högt blodtryck).

Man blir snabbt beroende av nikotin. Rökare som missbrukar cigaretter röker redan på morgonen, ofta inom den närmsta halvtimmen efter det att de vaknat. Att sluta röka - om man ens försöker - lyckas man endast med under några veckor. Missbruk är ett känsloladdat ord och används ofta i samband med droger. Men rökning har alla de effekter på kroppen som andra beroendeframkallande droger har - varje gång en rökare känner behovet av att röka på grund av obehag i kroppen - beror detta på att nikotinhalten i kroppen sjunkit (för mycket). Efter första blosset på en ny cigarett, är nikotinet tillbaka i hjärnan inom 7 sekunder. Effekterna av en ny dos nikotin märks snabbt. På detta sätt orsakar nikotin ett fysiskt beroende. Kroppen vill ha substansen om och om igen.

En nikotinmissbrukare kan dock bli botad. De flesta rökare kan bli fria från rökningen utan hjälp. Det är då mycket viktigt att viljan att sluta röka är stark och att man verkligen vill kämpa för att lyckas sluta.

Rökaren kämpar ofta med ett dubbelt beroende. Detta beroende svarar dels på de fysiska begär som beskrivs ovan och dels på de psykiska begär som cigarettrökningen innebär. De psykiska begären har att göra med invanda situationer där rökaren vanligen röker. Situationer där rökare gärna röker är: efter maten, till kaffet, när de talar i telefon, i bilen, på arbetete, under rasten, efter att man haft sex, framför tvn, efter ett spel osv. Även om en invand rökare egentligen inte känner för att röka, kommer han/hon göra det ändå, för att det är ett invant beteende. En rökare som slutar röka vet först inte vad han/hon ska göra av sina tomma händer och detta kan till en början upplevas som mycket obehagligt.

En individ som precis börjat röka märker av de negativa effekterna som nikotinet har, vilket också avskräcker honom/henne till att ta ännu en cigarett. Ungdomar som just börjat röka tror ofta att de inte ska bli beroende eller att de ska sluta innan de blir beroende. Detta kan verka vara en bra idé om man inte röker dagligen, eller om man bara röker 2-3 cigaretter om dagen. Men det är mycket ovanligt att rökare kan begränsa antalet cigaretter till så få. Man blir också påverkad av människorna i omgivningen (vänner mm) - sakta men säkert utvecklas rökningen till att vara ett "normalt" beteende. En ute-kväll, en bio-kväll, att gå på disco eller till en bar; rökning ses som "standard" på många platser. Ganska snabbt utvecklas kroppen till att bli allt mer beroende av nikotin och behovet av att röka förändras. En ny vana att missbruka växer fram, vilket till slut innebär en upplevelse av att inte kunna klara sig utan cigaretter.

Är det värt det??

172863-70



172863-71



Tänk igenom varför du vill sluta ? det ökar motivationen.
Bestäm ett datum för när du ska sluta.
Ät regelbundet och drick mycket vatten.
Rör på dig ? du märker förbättring varje dag.
Om och när suget kommer ? gör något aktivt.
Ta små steg i början. ?Nu ska jag klara mig fram till förmiddagskaffet.?

Passiv rökning skadar barn



Passiv rökning är farligt för barns hälsa. Och rökning förknippas med en klart förhöjd risk för en lång rad sjukdomar, både hos spädbarn och äldre barn. Det rör sig bland annat om plötslig spädbarnsdöd, astmatisk bronkit, inflammation i mellanörat, förkylning, lunginflammation, astma och allergi.



Risk för plötslig spädbarnsdöd
Plötslig spädbarnsdöd är en av de allvarligaste följderna av rökning. Den exakta förklaringen till plötslig spädbarnsdöd är inte känd, men det finns flera väldokumenterade riskfaktorer. Risken för plötslig spädbarnsdöd är större om barnet ligger på magen än om det ligger på ryggen. En annan riskfaktor är passiv rökning. Om barnet utsätts för tobaksrök fördubblar det risken för plötslig spädbarnsdöd. Rökning under graviditeten är också en riskfaktor för spädbarnsdöd.



Bronkit gör det svårt att andas
Passiv rökning fördubblar risken för behandlingskrävande astmatisk bronkit. Hos spädbarnet har moderns rökning störst betydelse - antagligen därför att hon umgås närmre med barnet och tillbringar mer tid med det. Men det har även betydelse om modern har rökt under graviditeten. Barn som inte utsätts för passiv rökning får i regel bara lättare symptom på förkylning när de angrips av virus i luftvägarna.

Däremot får barn som utsätts för passiv rökning oftare så svårt att andas att det kräver behandling och en del barn måste till och med läggas in på sjukhus. Vart tredje barn som läggs in på barnavdelningen kommer dit på grund av astmatisk bronkit, och det är den vanligaste orsaken till akut inläggning av barn mellan ett halvt och tre år.



Svårare astma vid passiv rökning

Barn som utsätts för rökning har dubbelt så stor risk att få astma, och blir ofta mer medtagna av sjukdomen. Medicinförbrukningen är större, de är hemma från skolan mer och har sämre lungfunktion.

Söndag

God förmiddag!

Usch vilken helg detta varit då!!
Peter fick magsjukan igår ( är bra idag )det är grått, trist och skitigt väder!

I Fredags var det bra dock, då var Peter och jag i Örebro, han skulle på anställningsintervju och jag gick runt på stan så länge och shoppade ( alldeles förmycket ) eftersom jag hade tråkigt.

Fyndade ett par snygga stövlar, barnkläder,leksaker, underkläder och en bilbarnstol till nya bebben. Vilka problem vi hade med att köpa barnstolen till bilen...vi fick säkert prova 10 stycken innan vi hittade en som passade, ett jäkla spring på oss in och ut ur butiken.

De flesta var alldeles för stora för våran bil...både i fram och baksätet. Vi tänkte ju köpa en sån där med bas till men de var så klumpiga så de fick inte plats att få in genom dörren knappt. Tillsist hittade vi en iaf....men det blev ju ingen sån vi ville ha från början...tror alla stolar är gjorda för stora bilar som Volvo V70 eller stadsjeepar...sen orkar man ju inte bära runt på en bilstol som väger 15 kg heller.

Jaja...nu har vi en iaf, och det känns skönt att ha en ny fräsch och säker. Man har ju den första i ett år ungefär så den måste ju vara ordentlig, för man använder ju den mycket.

Igår var jag och Emma till Grythyttan och hälsade på medan Peter låg här hemma och spydde. Vi åkte upp till Hällefors en sväng och gick in på Billige Nicklas, där fanns det rätt så mycket billiga grejer. Köpte en platta festis och Emma köpte en jäkla massa grejer, ( pannlampa, förstoringsglas mm )Mormor och Morfar var ju med :)
Sen när vi skulle åka hem så fick Emma småpengar av min syster mot en puss...det tyckte Emma var en bra deal för när det var klart gick hon till brorsan och sträckte fram handen och plutade med pussmunnen...sen till morfar och sen till mormor, hehe...Inte dum hon inte...snål är hon också...tro inte att hon tänker använda sina pengar till nåt...utan " mamma du kan väl betala om det blir dyrt " låter det.

Just nu sitter hon och bygger pussel tillsammans med sin tillfrisknande pappa. Snart ska vi gå ut och städa bilen. Det behövs..särskilt på Emmas plats där det är super duper grusigt. Det blir ju så den här årstiden...

Har skaffat mig en facebooksida förresten...nåt som jag sa för ett par månader sen aldrig skulle hända. Tyckte det var astöntigt, det gör jag nu med ;) Men nu har jag en iaf och det är kul när gamla skolkamrater man inte sett på 15 år hittar ens sida. Roligt att se vad de gör nu för tiden och hur de ser ut.

Nej nu ni alla stora, små, söta, rara, gay, straighta människor jag känner ska jag klä på mig och gå ut! Ha det bra !
Heeeeey

V33+1 dag

172863-69



Du är i vecka 33


Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

Du kan redan nu anmäla dig till Babyklubben där du kan köpa bland annat pek- och mjukisböcker. I Gravid.se:s samarbete med Barnens Bokklubbs Babyklubb innehåller första paketet två böcker samt en babyservis och kostar endast 19 kr + porto.

Citronkotletter

Hejsan!!

Här kommer ett så jäkla gott recept på kotletter, lätt att göra och nyckelhålsmärkt.

4 port.

10-12 potatisar
3-4 morötter
3 msk olivolja
4 fläskkotletter
1 citron

Skölj potatisen noga och skär den i bitar, skala och skär morötterna i bitar.
Lägg potatis och morötter på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över 1 msk olivolja och strö över 1 tsk salt.

Tillaga mitt i ugnen i 250 grader i 20 min.

Bryn kotletterna i 1 msk olivolja 2 min/sida. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. krydda kotletterna med skalet+ 1 tsk salt och 1-2 krm grovmalen svartpeppar.

Lägg kotletterna på potatis och morötterna när 5 minuter återstår av tillagningstiden.

Blanda citronsaften med 1 msk olivolja, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar. Använd som dressing över maten när du ska äta...

Sen så brukar ju jag kanske avvika lite från receptet och göra lite efter smak, men det är en riktigt fräsch och god måltid.

Sjuk jävel!

image68


Rattfull och höggravid

En höggravid kvinna greps natten till söndagen misstänkt för rattfylleri. Polisen stoppade henne på E6 i höjd med Mölndals sjukhus.

Efter blåsning i kontrollinstrument visade hon sig vara berusad, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

Hon hade 0.86 promille i blodet och delgavs misstanke om rattfylleri.
TT Publicerad: 2008-02-03


Hur fan kan hon!! egoist jävel!!! Nolla...inte värd nåt i mina ögon!! Nu blev jag på dåligt humör!! Fy fan!!!

Bebis i magen

                                                                             image67

                                                   Tyckte bara denna bild var riktigt cool...helt otroligt....

Snö

Hej hej!

Attans vad jag börjat blogga igen, har fått tillbaka gnistan igen att skriva. Jag kanske inte printar ner så mycket vettiga saker men iaf.

Varför är det så här?

Om det börjar brinna i ett hus, varför gör det alltid det på natten?
Om man slår i tån varför slår man alltid i samma tå nästa gång?
Om man biter sig i kinden, varför biter man sig då alltid där igen?

Kanske kallas det för lagen om all djävlighet... som att tappa mackan med smöret mot golvet....det sker alltid, speciellt när man är trött eller på dåligt humör. Då "skiter" sig allt man tar sig för, kanske just för att man är trött och/eller på dåligt humör.

Idag snöar det igen...Emma och jag har precis kommit in efter lite bob åkning och snölykte byggning....blir dock att frysa efter en stund eftersom jag inte kommer i mina termobyxor. Men vi hann vara ute nån timme iaf. Ska göra lite käk nu iaf och sen går nog Emma ut och leker med grannflickan.

image66

Så här såg det ut förra året vid den här tiden....

Puss och hej leverpastej



7-år

Idag firar jag och min man 7 år tillsammans...helt underbart tycker jag!!

image65

32 fulla veckor

 Du är i vecka 32
 
 

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Vill du vinna bra prylar och få bra erbjudande, gå gärna mer i vår gravidklubb. Nya utlottningar varje månad.

Vill du redan nu börja titta på barnkläder hittar du lite annorlunda och roliga kläder på Dunnis.se.


Lördag

God morgon!

Idag är jag på lite bättre humör :)
Kom på att jag skulle göra egna rulltårtor efter att jag hittade massor av mormors jordgubbar i frysen. Så jag blandade jordgubbarna med grädde och lade i mellan...det blev inte alls sötsliskit heller eftersom jag inte hade nåt socker i och 20%:s grädde. Det fick duga...

Det var mina syskon och mina föräldrar som var här igår och firade mig i efterskott...fick ett presentkort på Ikea och en jättefin blomma. Mormor och Erling kunde inte komma igår, de tyckte det snöade för mycket så de ville inte åka någonstans. Idag kommer Peters sida av släkten, det blir också trevligt.

Min syster är ganska sugen på att flytta hit, hon satt och letade jobb och lägenhet. Tycker det är en bra ide, Grythyttan är fint men har inget att erbjuda för unga människor. Inget finns ju att göra där...Bor man häromkring har man ju fler möjligheter eftersom det är större och ganska nära till Örebro och Linde. Får hon in en fot här kan hon ju få jobba hur mycket som helst. Här kan hon ju både jobba som usk:a och på dagis...Eftersom hon inte har nåt körkort just nu så är ju allt lättare här också för henne...slippa vara beroende av andra hela tiden....det är ju aldrig kul.

Nej nu ska jag plocka undan lite och sen baka till besöket i eftermiddag...

hejhej

RSS 2.0