Ställ tillbaka klockan

God morgon!

Denna helg har varit fantastiskt bra tycker jag...det är bara synd att den försvann så fort. Har ju varit ledig sen i Onsdags och i morgon ska jag tillbaka till hus 2100 och jobba 7 dagar i sträck, suck och pust och frust och stööön.
Den roligaste och finaste dagen var i Fredags när vi var iväg till Karlskoga på ultraljud. Där fick vi se vår lille bebis sprattla och svälja fostervatten och så fick vi ju se lite mer än så. Peter var överlycklig när vi gick därifrån och skulle direkt till klädaffärerna inne i centrum. Han skulle köpa bebiskläder. Jag visste ju hela tiden vad det var som låg därinne...det har jag sagt hela tiden, redan innan jag blev gravid. Dessutom hade vi ju slagit vad om vad det skulle bli och det vadet vann jag så klart! Man är så lyckligt lottad! En skön sak till med ultraljudet var att de flyttade tillbaka datumet till 30 Mars. Här kommer en bild på våran lille. Han är 18 cm från huvud till stjärt och foten är 2,5 cm lång.

image54

Trodde faktiskt inte att jag skulle vilja ta reda på könet men Peter ville så gärna så jag tänkte, äh vad fan vi  gör det då. Tyckte det var helt fantastiskt att få reda på det¨när vi låg där och tittade på när han drack fostervattnet, rörde sig och sparkade. Sen var det mycket lättare och verkligare för Emma tror jag att få veta att hon ska få en lillebror. Helt fantastiskt. En av varje. Nu menar jag inte att jag skulle blivit missnöjd med en tjej till, absolut inte...skulle gärna haft två tjejer. Bara bebisen är frisk så är jag nöjd.

Igår var vi till skojlandet med Emma och Freja, de lekte oavbrutet i 3 timmar sen åkte vi till Mc Donalds och käkade. Så deras dag var nog gjord, haha. De var helt stressade där inne på skojlandet för det finns ju så mycket att leka med och de ville väl göra allt...tills de kom på med att vi skulle vara där tills de blev trötta och det var dem när vi åkte därifrån. Trodde väl aldrig att det skulle gå att trötta ut de bägge. Sams var de också hela tiden. På kvällen gorde vi pumpa lyktor och ställde ut på trappen och Emma klädde ut sig till skelett, sen kom carro och janne som hon skulle skrämma...haha...

image55


Nu är har jag gått 18 veckor+1 dag...så jag har precis påbörjat 19 veckan...fan vad tiden går fort. Lägger ut vecka 18 här på bloggen så kan ni läsa om den, så lägger jag ut vecka 19 nästa Lördag när jag byter vecka.

Du är i vecka 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

Ofta görs en ultraljudsundersökning i vecka 16-19, det görs dock inte alltid för de som gör NUPP-test i vecka 13.

Vill du visa den växande magen lite extra, är det nu bra tid att beställa Bebiströjan


Nej nu ska jag ta och umgås med familjen en stund. Puss och Kram på er alla från blogginnehavaren.


Vecka 17

Du är i vecka 17

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.



Vill du vinna bra prylar och få bra erbjudande, gå gärna mer i vår gravidklubb. Nya utlottningar varje månad.

Om du inte tänkt på det tidigare är det nu hög tid att börja tänka på mammakläder. Enklast och billigast är givetvis att låna något eller köpa begagnade kläder. För att få ett mycket bra urval på allt från gravditetsbehå till mammakläder, tipsar vi gärna om vårt branschregister / mammakläder.


spel spel spel

Hej igen!

Glömde skriva att Betapet.com och Blip.se kan var de roligaste sidorna på nätet!!
Är helt beroende!! Helt fantastiskt...!!!Vissa modebloggar skriver att de får cravings av kläder, men jag får det av spelsajter!! Ta mej fan!

Over and out

Euro i stjärten och julbord i magen

Hejsan!

Skriver inte så ofta nuför tiden men jag har inte haft så mycket kul att dela med mig av...om ni inte rådiggar tvättvikning, målning, handling på Silvan ( av byggmaterial) mm...Nu börjar det dra i hop sig för ultraljud...vi ka dit nästa Fredag...så då får vi hoppas att allt ser bra ut. Vi har varit lite i valet och kvalet om vi ska ta reda på könet på barnet...Peter ville men jag har varit tveksam så vi ska strunta i det. Spelar iaf ingen roll bara den är friskt. 

Höll på att skratta ihjäl mig härom dagen åt våran älskade något störda unge...jag satt vid datorn och hon kom in till mig naken som hon oftast är och vänder sig om med ryggen mot mig, böjer sig ner och särar på skinkorna...sen säger hon mamma titta jag har en peng i stjärten...och mycket riktigt hade hon satt fast en euro mellan skinkorna...Unge!! Jag höll på att dö!!

I går hade jag satt på henne ett par jeans och skulle dra upp dragkjedjan åt henne, då tar man ju tag i byxan med ena handen och dragkjedjan med andra...håller i byxan och känner att jag nyper henne lite...jag säger Förlåt Emma, jag råkade nypa dig på snippan...hon svarar: ja jag blev lite överraskad.... Hon är fan inte klok denna lilla dam...Alla som har barn under 4 har nåt riktigt kul att vänta sig...bästa åldern helt klart...fast min unge är ju ganska tokig också.

Idag ringde jag och beställde julbord på Åkerby åt oss tre...det ska bli riktigt kul/gott...Längtar som bara den redan, tyckte det var ganska i god tid jag ringde men massa var redan bokat...så ska man boka är det nog dax att göra det nu. Mmmm vad gott!! Gott gott gott!! Det bästa av allt är att jag behöver inte tänka på vikten för jag är gravid ( skjuter upp det till annan gång ) måste ju äta för två ( kanske inte 2 vuxna men men, är man hungrig så är man ) Det är så bra att man har nåt att skylla på...ja men jag är gravid...sen blir det...ja men jag har nyss fött barn...sen blir det svårare men då hoppas jag att jag för länge sen har hittat motivationen...eller så får jag väl vara lite småfet och bara bada vid Svärmor och Svärfars brygga och ha en pressenning runt mig...haha äh skit samma....jag är gravid.

Nej nu ska jag göra lite ost och skink paj...med broccoli!!

Puss och hej


Lediga Lördag

Hejsan!

Vaknade 05.00 i natt, låg kvar i sängen till 8.00 då Emma ville upp. Jag gick raka vägen in till nya delen och målade klart väggarna...blev klar 09.30 åt frukost med min dotter. Är trött som attans så jag ska nog lägga mig på soffan en liten stund snart.

I onsdags kände jag de första sparkarna, det var en ganska rejäl spark...känner till och från att det rör sig där inne...tycker det är ganska tidigt men jag väntar ju andra barnet så allt är ju mycket tidigare än med Emma. Magen är större och så sparkar i vecka 15-16, med Emma kännde jag dem i vecka 18.

Emma tycker vi ska få två bebisar för hon vill ta hand om en säger hon. Undrar om hon tycker samma sak till våren? Kan nog tänka mig att hon blir ganska trött på bebisen som bara skriker och får massa uppmärksamhet...

Idag ska jag nog in till Flugger och tala om hur många rullar tapet vi ska ha till Emmas rum...hon har valt själv, en rosa tapet med flodhästar på blev det ( mönsterpassning ) efter många om och men...hon tyckte alla var fina och skulle nog gärna ha blandat lite olika tapeter men så mycket tyckte jag inte det var lämpligt för min 4-åring att bestämma. Det fick räcka med flodhästar...

Till hallen och vardagsrummet valde vi en mörkbrun färg som fondvägg och en brun-beige färg till resten...det blev riktigt bra...lite murrigt som vi ville ha det...gillar inte när stora rum är för ljusa...

Nej nu ska jag lägga mig på soffan en stund...


Puss&hej


Vecka 16

Du är i vecka 16

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.

ANNONS:
Välj ut dina babyartiklar hemma och få de levererade direkt till dörren! - Hos 1klass har vi allt till dig som blivande mamma och ditt barn. Besök webbutiken.


100 frågor

Lista.

1. vad är klockan: 22:36
2. vilket namn står på ditt födelsebevis: Eva Carina Edvardsson
3. smeknamn: Evil, Eskil; mamma
4. vad heter dina föräldrar: Lennart & Lena
5. antal ljus på din senaste tårta: 28
6. husdjur: 3 katter Strippan Sigge och Torsten
8. favoritfärg: har ingen
9. ögonfärg: Blue
10. tatuering(ar): Nej
11. födelseort: Örebro
13. nuvarande bostad: Striberg
14. har du varit kär: Ja
15. har du varit i några andra världsdelar: Jajemen
16. har du varit med om en bilkrasch: Japp
17. te eller bulle: BULLE!
18. kaffe eller glass: Glass
19. pålägg: OST!
20. salladsdressing: Ja tack
21. färg på strumporna: Vita just nu men det varierar
22. lyckotal: har inget
23. favoritfilm(er): har för många
24. favoritcitat ur en film: Kommer ju inte ens i håg vilka favorit filmer jag har så det kan bli svårt....
25. bästa semestern: Grekland 2007
26. favoritmat: Thai
27. har du någon form av tvångstankar: Gjorde jag det??...Har jag tagit med mig den ??...
28. senaste låt du lyssnat på: Kommer inte ihåg , det var ju 30 minuter sen
29. senaste tv program du tittade på: Vänner
30. favorit TV-program: Massa
31. favoritrestaurang: Har många!!Men kanske Sunwing resort Makrigialos Fino restaurant
32. sämsta resturang: Nån vid centralen i Örebro
33. tycker inte om: Spindlar, Pedofiler, mördare terrorister, älgflugor mm....
34. sport att titta på: Friidrott, simhopp, isdans, vintersporter
35. klimat: Höst-minus älgflugor
36. senaste sjukhusvistelse: Bebis koll
37. favoritdricka: Apelsinjuice
38. vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Lila
39. hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen
40. vem/var är du om 10 år: Mamma och fru
41. vem fick du senast e-mail från: Anna
42. syskon: Åsa och Jim
43. färg på huset: Gul
44. vad gör du när du är uttråkad: sitter här
45. fras/ord du använder (för) ofta: alla svordomar
46. vän som bor längst från dig: har inga...; ) hälleforsarna kanske några i stockholm
47. vad retar du dig på: sur kärringar
48. det bästa du vet: Min dotter och min man
49. läggdags: Varierar beroende hur jag jobbar
50. favorit sysselsättning: fixa naglar
51. preventivmedel: he he nej...behövs inte
52. vad är klockan: 22:50
53. sexliv: det vill varken ni eller jag att jag ska skriva nåt om
54. bästa minne av nian: examen
55. plats: Striberg
56. tobak: Nej tack
57. 3 saker du alltid har med dig: Plånbok, nycklar och mobil
58. favorit pryl: säng
59. om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Dagmammorna i striberg
60. vilket är det vackraste ordet/orden du vet: mamma
61. bästa bok du läst: desperate Houseman
62: känner du någon bonde: Jaha hahaha flera
63. favoritdjur: Katt!!!
64. gillar du snö: Oooojaaaa
65. favoritglass: Pecannöt kola
66. när köpte du något åt dig själv sist: idag, färgprover till utbyggnaden
67: är du nöjd med köpet: Har ej testat dem än...
68. favoritgrupper just nu: Creed
69. vilken är din bästa egenskap: Lugn
70. vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att föda barn
71. skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Nej, inte för pengar utan för kattens skull om den var allvarligt skadad!!!
72. vad gör du i sommar: Är mammaledig hoppas jag
73. mest intressanta stad du varit i: Patong
74. vilket djur skulle du identifiera dig själv med: en katt förutom smidig heten
75. vad fascinerar dig mest hos andra människor: Att de är olika
76. favoritgodis: Salt lakrits
77. bästa dagen i hela ditt liv: Emmas födelse
78. spelar du nåt instrument: skinnflöjt...haha var bara tvungen att skriva det!!Annars blockflöjt typ...
79. vilken/vilka sporter gillar du mest: svarade jag inte på nåt liknadnde förut..?
80: vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Vårat ofödda barn...säger sig självt varför...
81. vilken film såg du på bio senast: Narnia eller Offside...vi går ej på bio så ofta...
82. senaste köpta skiva: Köper ej skivor
83. roligaste konserten: Den 2 Februari 2001 med Watch out! Haha
84. bästa känslan: Mamma lycka
85. samlar du på något: barn...men det räcker med två...haha
86. har du nånsin handlat mat för bara mynt: vet ej
87. är du feminist: Nej, jag är nog den sista feministen på jorden...det är bara trams det de håller på med...
88. vilket årtionde skulle du vilja leva i: Jag trivs bra på 2000-talet.
89. favoritskiva: Vet inte.
90. dvd eller vhs: Dvd.
91. hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Bryr mig inte...tänker inte på sånt...
92. vad stör du dig mest på i detta ögonblick: att jag har ont i nacken och axlarna
93. favoritlåt: Vet inte
94: vilket shampoo använder du: öööö en röd flaska...eller?
95. har du en mobiltelefon: Jamen
96. har du en fast rumpa: Nej den sitter långt in
97. vad är det vackraste som finns: min unge
98. om du fick en resa helt gratis: sunwing resort i Thailand med familjen
99. är du homo- eller bisexuell: Nej men det är säker kul
100. vad är klockan nu när du är klar: 23:04


Vecka 15

Du är i vecka 15

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.

Har ni börjat fundera på namn till barnet? På vår namnavdelning har vi både namnroulette och förklaring / betydelser på namnen.

Redan nu kan du anmäla dig till Liberoklubben. Som medlem får man inte bara lite välkomstpresenter vid beräknad födsel utan också bra rabatterbjudande från Libero och samarbetspartners. Mer info här!


BZZZZZZrrrrmmm

Hejsan!

Nu ska jag inte upprepa vad Peter skrivit på sin blogg för jag antar att många som läser min läser även hans...men jag vill också kunna vakna på morgonen med öppen sovrumsdörr, täcket på glid så jag blottar min vita rumpa i morgonskenet. Gå upp naken klä på sig...med sovrumsdörren öppen...gå ut och äta frukost utan att höra bzzzrzGraATGFT Bank bank BANK BANK Smäll DUNK BRAK spika spika spika bzzzzzzzmmmmzzmzmm såg såg.... Det börjar bli iktigt påfrestande att ha två karlar till i huset som jag inte valt att gifta mig med, Det har gått hyfsat fram tills igår när dörren som avskärmade nya och gamla delen revs bort...så nu är de där hela tiden...när man vill liga på soffan och vila så är de där. När man ska duscha är de där...När man ska skita är de där, kanske inte där inne på toa men man vill ju inte plumsa för högt heller...haha...När man bara vill skrika rakt ut på Emma för att hon fullständigt ignorerar mig är de där. Kommer 7.20 varje morgon och åker 16.00...det är förjäkla jobbigt när man som oss är lediga mitt i veckan och de jobbar. Det är tur att vi inte är speciellt fåfänga eller bryr oss om hur det ser ut härhemma inför folk, för då skulle man aldrig klara det.  Men nu så börjar det likna nåt iaf...de är i stort sett klara invändigt...bara lite spackel kvar och fixning av radiatorerna. Sen ska ju vi ta över och lägga det roliga golvet, måla tak och lister ( hela huset ute ) tapetsera mm....och så ska väl elektrikern hit en sista gång och fixa klart sitt.

Alex Schulman har slutat blogga, kungen av allt bloggande...han har jag stört mig på, hatat, älskat, och älskat att hata i flera månader och nu helt plötsligt är det slut. Köpte hans och Carolina Gynnings bok PRIVAT, den är riktigt kul att läsa.

Förresten så har jag sett det första avsnittet på desperate housewifes säsong 4...så jäkla bra!!!

Nej nu ska jag sluta, Puss och hej


RSS 2.0