Lista

Har du pojkvän/flickvän? Jag har en äkta man
Är du kär? Ja, annars vore det väl illa
Hur tidigt stiger du upp? väldigt olika, men oftast runt sju, halv åtta...
Vem/vilka vet mest om dig? Peter, sen är jag ganska öppen och ärlig om det mesta så det finns inte speciellt mycket jag inte pratar om
Gillar du att slåss? Inte fysiskt, men man kan ju slåss för rättvisa bla och det är väl okej...annars så tycker jag att våld är så jävla onödigt och barnsligt
Vad ska du göra ikväll? Äta mat, söva barn, kolla på tv
När var du senast full? Oj, har ingen aning...det var många år sen...
Har du utländska föräldrar? Ja min pappa är grek...;) Nej de är väl ganska svenska vad jag vet...
Var har du ont? Ryggen...ständigt!
Är du bra på att måla? ganska så...
Vem kramade du senast? Hugo
Vad längtar du till? Till vi blir millionärer
Vad heter dina husdjur? Strippan, Sigge, Torsten
Har du körkort? Ja sen 11 år tillbaka...
Favoritgodis? Salt lakrits
Morgon- eller nattmänniska? Morgon sen jag fick barn...
Sparare eller slösare? Slösare, pengar är väl till för att handlas för, annars behöver man ju inga...eller?
Har du några homosexuella vänner? ja men jag vill ha fler...
Bio eller promenad? båda, går på bio för sällan dock...hinns inte med när man har en Hugo.
Är du kittlig? Ja lite, men inte så farligt....
Rädd för insekter? Ja fy faaaan...Spindlar är riktigt fula och ser elaka ut...har hört att alla arter är giftiga också...
Anser du att du är stark? Ja det tycker jag...i alla fall psykiskt...


Midsommarfirande

Hej hej!!

Måste bara lägga in en bild på denna rödklädda megakändis med katt på bröstet. Vi smygfotade henne idag under vårt grodhoppande midsommarfirande i Skräddartorp, grythyttan.




RENT HUS

Lite tillägnad Jim som tycker de där tanterna är fräna.

Kraaaam


Trevlig midsommar!!

Hej hej!!

Vill bara önska alla bloggläsare en trevlig midsommar med mycket dans under lyktstolpen som Emma sa...
Ta det piano och se till att inte vakna bredvid Ågren i morgon! Det är aldrig kul!

Måste tillägga en sak till gårdagens inlägg:

Köpte 2 paket glass senare på kvällen av glassbilen som stannade och tutade Eeeeeeevvvva kom och kööööp, vi har jäääätte goooda centerstrutar!!!! ( och nalle puh isglassar )

Nej som sagt ta det lugnt idag och drick varannan vatten eller gör som jag drick bara vatten! Är man på fest bland massa fulla människor är det iaf ingen som märker om du är nykter.

Trevlig midsommar!!


Var är fina vädret bussjäkel?

Hej!

Det lovades ju att Juni skulle bli super fint! Var? Chansade SMHI bara i maj när det var fint att det fina vädret skulle fortsätta hela sommaren? Bluff och båg säger jag bara...

Idag har jag gjort nåt riktigt pinsamt.
Peter ville att jag skulle gå in på bolaget och köpa några öl till honom.
Jag sa...nej fan vad pinsamt att gå in där med Hugo, det ser inte bra ut.
Men vi kom iaf överens om att jag skulle göra det för annars skulle det förmodligen vara så mycket folk när Peter slutar jobba.
Jag går in där högröd i fejjan och ser mig förvirrat omkring och försöker klura ut när jag var i den lokalen sist? typ 3 år sen? Nej fan 2 år sen...äh skit samma...det bästa med allt var att när jag kommer fram till kassan står där en 12 åring och expiderar ( heter det så? )...nej men max 20 om jag ska vara ärlig och lite eftertänksam med tanke på att det är 20-års gräns.
Det första hon säger är...Leg? Jag blir så glad att jag börjar skratta ( kan vara nervositeten också över att jag släpat med mitt spädbarn till ett ställe som barn inte ska vara )...tjejen i kassan börjar också skratta och jag säger; märkte du vad glad jag blev...Jaaaa säger hon. Sen tar jag biran och nästan springer därifrån...Jag betalar dock först annars skulle jag hamnat på ett annat ställe där barn olämpligen bör vara.

Jag hade som tur är parkerat på gatan utanför bolaget och jag försöker skynda mig att sätta in Hugo på sin plats som är utåt vägen...gör mig så liten som möjligt så bilarna ska komma förbi utan att köra in i min bildörr...jag lovar att det tar max 20 sekunder att sätta på Hugo bältet men ändå åker en buss jävel förbi och tutar!!
Vad ska det vara bra för? Går det fortare då? han kom ju förbi iaf!!
Fattar inte folk att det är otrevligt att tuta så där...speciellt utanför bolaget när en mamma kommer ut med skammen hängande över sig och massa folk springer hit och dit för att hinna med allt dan innan midsommarafton!
Det blir ju pinsamt ju och tjänar inget till!! Jag hade god lust att slänga en sten i bakrutan på busshelvetet...eller en cementsugga för så irriterad blev jag på den där förbannade chauffören som tutar och glor ut genom bussdörren.

Har handlat jordgubbar också för 45 kr litern...fy faaaan!! de kostade 30 igår....

Var och vägde Hugo idag också....han väger nu 6700g och är 62 cm lång. Min stora fina bebispojke!

Sitter och funderar på vad jag handlade idag på Ica...( jag var hungrig när jag var där )

Ostbågar
Popcorn
Brieost
Dricka Mariannegodis ( dock till Emmas mamma glass...eller semi freddo som det heter )
Godisnappar
En låda med delicato dammsugare
Vispgrädde till semi freddon

Hahahahah....Fy faaaan!!! Men Peter kommer bli överlycklig!! För han är extrem på att svulla i sig onyttiga saker.

Handlade också en massa frukt, grönsaker och mat så detta är dock inte midsommarmaten...haha..Usch nu blir jag lite äcklad över mig själv!!Godis för ett par hundra!! skammen börja krypa på mig igen!!

Nej nu ska jag laga mat, för Peter kommer hem snart.

Trevlig midsommar på er alla!!!

Kram



En liten uppdatering

Hejsan!!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om för det har väl inte hänt så mycket senaste tiden. Igår så var det ju fotboll på tv och denna gång blev det ju en ganska snöplig förlust. Den matchen såg vi här hemma tillsammans med Carro, Janne och lilla Wilda. Lagade lite lasagne som vi bjöd på också, vet att det är skönt att få bli lite ompysslad ibörjan när man nyss blivit föräldrar...
Våra byggare var här igår också...ganska bakis vad jag förstår....men jobbade gjorde de iaf och fönstret över köksbänken blev utbytt samt det i badrummet. Det är skönt när det händer nåt så det inte blir som med de andra byggarbetarna som byggt utbyggnaden. Massa ljug och jävligt svårt att få tag på ansvarig för R.Andersson bygg...hade jag vetat i förhand hur det skulle bli så hade jag ALDRIG anlitat den firman!!

Idag lagade vi djungelkyckling till middag, eller rättare sagt så var det Peter som lagade maten för jag badade barnen. De är så mysiga tillsammans mina små godingar. Just nu så ligger Hugo i vagnen och sover och Emma sitter med Peter i soffan och tittar på TV.

Vilket konstigt väder det är!

På Tisdag ska jag till tandläkaren och på Onsdag ska jag på första hjälpen utbildning på BVC. Blir tvungen att ta med mig båda barnen för Emma har ingen dagistid...men det finns ju leksaker där så hon brukar roa sig.

Nej nu ska jag snyta min allergiska näsa....

Ha det bra!

         

Grodyngel

Hjäääälp!!

Emma fångade ju grodyngel för nån vecka sen som hon skulle ha med sig hem som husdjur....
( hon har även 50 nyckelpigor frisläppta nånstans i huset eftersom hon glömmer locket...)
Jaja...men iaf så har hon haft grodynglen i en stor glasskål och matat dem med fiskmat...
De har ju för f*n börjat få ben!!!
Emma kommer in i köket och säger pappa kom och titta, fiskarna har fått ben...jaja sa vi bara...men det hade de allihop!!! Jag tyckte ju då att vi skulle hälla tillbaka dem i sjön där vi hittade dem...men nej nej det fick jag inte...så nu måste vi göra rent akvariet och bygga nåt som de kan klättra upp på utan att hoppa över kanten...för jag vill inte vakna av att en groda sitter på ögat! Huuugaa...
Emma skulle bli förtivlad om de helt mystiskt försvann eller om de fick åka till grodynglehimlen....vad gör man inte...



Ha en bra dag!!

Grattis Carro och Janne!!

Hejsan!!

Nu har lilla Wilda kommit till världen...den 9:e juni klockan 23.31 är hon född.
3115g och 49 cm huvud 34 cm....En liten söt skrutta med mycket hår!

Här är hon på bild med kusin Hugo 8 veckor....



Vi var och hälsade på dem i Karlskoga och alla tre mådde mycket bra. Emma är en mycket stolt "storekusin" som köpte egna presenter till sin första kusse...det var mycket noga ska jag säga!

Nej nu är det fotboll på TV och jag ska väl slänga ett öga på dumburken.

Kraaaam

Massa blablabla bara, inget viktigt

Hejsan!!

Jaha, i helgen har gården blivit utjämnad och ny matjord har spridits ut överallt. Sen ska vi så gräsfrön och anlägga grusgången.
Tror att gårdsgruset skulle komma till nästa helg och det är skönt för då slipper man bli så smutsig när man går ut och in.

Bloggen har ju varit lite konstig på sista tiden och det beror på att blogg.se har flyttat runt på alla bloggar så det har väl varit lite störningar. Det ska nu vara åtgärdat iaf....

Emma frågade igår om hon fick en rabarb när jag stod och gjorde rabarberpaj...jag sa att gå upp till Kristers gård och hämta en rabarb...det får du säkert...Hon gick i väg och kom sen hem efter en stund med en rabarb...
Sedan efter någon timme kom Krister ner hit...Emma hade tydligen knackat på hans ytterdörr, han öppnade inte, hon öppnade dörren själv och ropade KRIIIIISTER i hallen...för att sedan gå upp i hans sovrum och väcka honom ( och dambesöket )...KRIIIISTER får jag ta en rabarb? Unge!!!hahaha tycker hon är frän...och ärlig, inte som mamma...haha

Varmt och soligt har det varit den senaste tiden , men i morse kollade jag på nyheterna och där sa de att regn kommer in på Tisdag över våran region.
Det medför väl kallare väder och ostadigt ett tag framöver förmodligen. Hoppas bara att det kommer in fler högtryck så att inte sommaren är över nu som det var förra året.
Det behöver ju inte vara 30 grader varmt men iaf runt 25 så det går att bada ute i sjön utan att frysa.

Mattips idag: Bakad potatis med skagenröra...det har vi ätit idag till lunch...gott

Igår grillade vi grisen vi köpte i Hallstahammar, den blev också god.
Undrar vad jag ska fixa för mat till kvällen...Peter måste ju ha matlåda med sig i morgon, så det måste bli någon matlådemat.
Kanske rotsaksgratäng och kassler eller Lasagne...hmmm vi får se...Har allt hemma så jag slipper handla iaf.
I morgon ska jag nog göra biffstroganoff och ris. Måste ta upp kött ur frysen...

Hoppas det blir åska snart...jag längtar!! Ett riktigt åskoväder i flera timmar med strömavbrott och hällregn är mysigt....

Nej slutskrivet för denna gång för nu har jag massa tvätt att tvätta...

Kram kram

Hört talas om cheeeeese

Hej!

Har bara en fundering som jag vill att ni hjälper mig med!!
Varför plutar alla med munnen nu för tiden när det ska poseras och tas kort?
Varenda 20 åring man ser bild på här på nätet har plutmun...( även du Åsa )
Det är ju absolut inte snyggt så jag fattar inte grejen!! Eller hänger jag som vanligt inte med när nya trender sätts?
Skulle i alla fall vilja veta varför man gör så?!
Det ser ju ganska fånigt ut...
Är det för att det ska se ut som om ni har större läppar? Det gör det inte...jag ser bara pluuuut...
Försöker ni se porriga ut så misslyckas ni...det ser komiskt ut ju...
Eller ni kanske vill se komiska ut bara...hjälp mig reda ut detta...funderar för fullt ju!

Var er själva..då blir det bäst...eller iaf fall bättre än med pluuuut.... :)
Det är ju inte snyggt och har inte hört någon säga det heller, bara motsatsen...

Jaja...

Annars så vägde vi Hugo härom dagen och han vägde 6260g och var 60.5cm lång...Han går upp nästan 330g i veckan om man snittar sen födseln....

Idag har vi tagit kort till tidningen så håll utkik för snart kommer The Gräsbergs i tidningen...inte on the front page men på Hey Baby! Sen har vi alla provbilder hemma om någon vill titta och köpa...och då syftar jag kanske på mormödrar och farmödrar mfl fast ni kanske inte är intresserade...hahaha... :) Det finns kort på hela familjen och även kort på bara Emma och Hugo....Vet ej vad de kostar...men det är fotograf Carina Remröd i Lindesberg som tagit korten så de är säkert inte gratis iaf...

Nej nu ska jag släcka törsten med citronvatten....ha det bra i sommarvärmen...( Kolle, tappa inte hoppet...regn kommer...)

Kraaam <3





Mjölkstockning

Hej!

Har haft 39-40 graders feber i ett dygn och mjölkstockning....ajajajaj!!
Det börjar gå över nu, tror jag iaf. Peter var tvungen att åka hem från jobbet vid halv två igår för då hade jag 39 grader när Emma skulle hämtas på dagis och det orkade jag bara inte göra själv.
Det började i förrgår vid 23 tiden med att jag fick feber sen var den hög under natten men på morgonen igår var jag feberfri. Sen kom den tillbaka på dan....inte speciellt kul.
Det känns som om man ska dö ungefär...lederna och musklerna bara värker, skinnet svider, man är yr och spyfärdig sen så gör själva mjölkstockningen såååå ont också. Man tror ju att man kan klä av sig och bara ha linne när det är så varmt men icke...vi var nere på Trängbo i förrgår och där blåste det lite lätt...det gjorde sitt tydligen. Så nu blir det dubbla kläder.

Peter är hemma idag med för jag känner mig inte helt hundra än och Hugo har tid för vägning på BVC. De är just nu på väg till dagis med Emma så jag sitter här hemma helt själv! Så skönt måste jag säga! Inte för att jag inte tycker om mina barn men att ha en bebis tätt inpå sig 24 timmar om dygnet varje dag är ganska krävande. Skönt att han blivit större så man börjat få någon form av rutin med matning osv. Då kan ju Peter ha honom mer och det är skönt för både Peter och mig. Bättre blir det ju också sen när han kan börja äta fast föda och Peter kan börja ge honom mat, det ska bli skönt!

Jag har även gjort en intresseanmälan på babysim för Hugo och Peter...då kan de få göra nåt tillsammans. Det är jätteviktigt tror jag eftersom bebben blir väldigt nära mamman det första året ändå.

Nej nu ska jag äta något och sen ta en dusch efter nästan två dygns svettande/frysande.

Ha det bra <3

Glad sommar

Hej hej!!

1 Juni idag! Sommar sommar sommar....och sommaren inleds med ett riktigt sommarväder också. ett riktigt högtryck ligger över oss just nu och ska väl fortsätta så ett par dagar till vad jag förstod av väderprognosen.

Igår så städade vi badet i Striberg och Emma passade på att ta årets första dopp. Ganska så varmt var det iaf tycktes jag mig känna när jag doppade fötterna. Senare åkte vi till Stan och kollade på båtrace med min mor och far, mycket trevligt. Vi träffade ju även Per, Ullis och Emil där så Emma och Emil roade sig själva med att leta pinnar och springa runt, runt, runt och runt igen.

Krister ringde i Fredags och berättade att våran fina fina jättesöta lånehund Asterix har flygit till himmlen. Usch vad det kändes tråkigt och stackars Krister. Det var riktigt jobbigt att berätta det för Emma och hon blev väldigt ledsen det syndes på henne. Hon har ju längtat så efter Asterix när han varit hos sin farmor och farfar som Emma sa...och frågat efter honom ofta. Vi hade ju lovat henne att åka dit i sommar och hälsa på Asterix.

Vad svårt det är som vuxen att prata om döden med ett barn för de har ju tusen frågor och jag försöker svara så ärligt jag bara kan men allt kan man ju inte vara ärlig om heller. Det får ju inte bli för otäckt, så hon går och oroar sig.
Men nu så tror hon iaf att Asterix bor ovanför molnen där stjärnorna finns och att han har blivit en ängel. Sen undrade hon hur han kom dit och då sa jag att mormor Elsa ( som också dött nyss ) kom och hämtade honom i koppel och flög upp dit.
Sen så får Asterix äta hur mycket grisöron han vill i himmlen för det tycker han ju om kom vi överens om.

     

NewFoundlad hunden Asterix

Jag är ju egentligen ingen hundälskare men det finns två hundar som jag lärt mig att tycka om och den ena var Asterix och den andra är Bessy som är en av Lena och Kolles hundar. De är speciella hundar....

Det är tråkigt när djur dör, men det är ju så det är, inget är för evigt...tyvärr.

Idag blir det inget speciellt...vi ska plocka lite på gården och klippa gräs så jag antar att det kommer sitta två vuxna i detta hus i kväll med röda svullna ögon och rinnande näsor. Kul....

Kiss var superbra tyckte Peter....

Nej nu ska jag avsluta detta inlägg och publicera sen ska jag kliva in i duschen för jag luktar allt annat än gott.
Så ha det bäst i sommarvärmen ( till Kolle...regnet kommer säkert snart!!Vi bor i Sverige, det brukar det göra och som sagt inget är för evigt och absolut inte det fina vädret : )

Heeeej <3

RSS 2.0