V22

Hejsan!!

Nu har jag gått exakt 22 fulla veckor och påbörjar min 23:dje idag...alltså är det bara 17 veckor kvar nu :)
Börjar bli trångt i magen redan, känner tryck mot de nedre revbenen och det är full aktivitet därinne...Peter kände de första sparkarna igår...äntligen....Emma kände dem ju för flera veckor sen. Men nu sparkar han ju så hårt därinne så hela magen rör sig. Fick lov av min chef igår att beställa gravid byxor från Hm och företaget betalar...skitbra ju!! Nu slipper jag äntligen de där obehagliga, tunga och VARMA snickarbyxorna jag drar runt i därnere. Ska bli jätteskönt att sätta på sig mjukisbyxor när man ska arbeta.

Här hemma händer det lite nu, Peter har snart spikat klart paneltaket i utbyggnaden nu, sen ska vi lägga golv. Elektrikern har varit här också så nu har vi ström därute....men det är mycket kvar att göra...ja usch och fy!! Sen när utbygget är klart ska vi dra igång med köket så vi har grejer att göra. Emma har haft vinterkräksjukan...den startade förra Fredagen så hon är frisk nu men det tog sin tid innan hon kunde äta igen. Hon var så duktig, klagade inte en gång eller blev ledsen...En av dagarna hon var sjuk låg hon på soffan inlindad i täcken hela dagen och sov och tittade på Tv...sov sen hela natten ända till klockan 9 på morgonen...då förstår ni som känner henne att hon var dålig...

Du är i vecka 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Du kan redan nu anmäla dig till Babyklubben där du kan köpa bland annat pek- och mjukisböcker. I Gravid.se:s samarbete med Barnens Bokklubbs Babyklubb får du två böcker samt en babyservis i första paketet vilket kostar endast 19 kr + porto. Du kan själv välja om du vill aktivera medlemsskapet nu eller 2 månader före planerad
födsel.

Nej nu ska jag betala räkningarna så Puss och hej leverpastej


The Gräsbergs

Hejsan!

Här kommer en länk ni måste se...The Gräsbergs firar jul....

http://www.elfyourself.com/?id=9541352010

Här är en till rolig på en vi känner...hehe, kunde inte låta bli...

http://www.elfyourself.com/?id=9541409323



och här kommer mina föräldrar...hehe

http://www.elfyourself.com/?id=9541481066

Jaha, detta roar jag mig med en söndag kväll...annars så har vinterkräksjukan härjat här i helgen så det är inte läge att hälsa på oss...

v21

Hejsan har nu gått 21 fulla veckor och påbörjar min 22 idag...


Du är i vecka 21

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

Vill du se mer om hur fostret ser ut och utvecklas kan vi tipsa om Kärlekens Mirakel, en film av Lennart Nilsson som säljs både som DVD och VHS i Gravid Shopen




Önskelista

Hejsan!!

Sitter här och myser efter att ha tänt i pannan, snöflingor dalar ner från himlen och jag skriver rent Emmas önskelista. Den är mega lång, men det är ju bara bra eftersom det är många som vill köpa julklappar till henne. Vi hade väl tänkt att folk får höra av sig till oss så de får veta vad hon önskar sig så att inte alla köper lika saker och så får hon ju det hon verkligen vill ha. För oftast så blir det ju knappt använt och nerskuffat i nån låda när det är sånt där småplock. Det står allt från himmel och jord på denna lista och i bra prisklass än så länge ( hon är ej medveten om pengar än ).

Nån dag måste vi pyssla lite för småfåglarna också jag och Emma...hänga ut lite mat och sätta fram fågelautomaterna. Har lite julkänning nu...älskar denna årstid mer än nån annan...det är vackert ute, mysigt och kul för alla barn att vara ute i snön, ( och för mig ). December är dock den bästa månaden...för det innebär ledighet, mys, paket, mycket ljus och snart är det slut på året och man kan börja om på ny kula om man inte riktigt är nöjd med sin prestation det året som gått.

                                                                               image57 
JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL

Jobbar eftermiddag idag och sen är det två nätter, usch och fy....ska försöka mig på nätterna när de är två istället för att byta med Peter. Tycker så synd om han när han ska behöva jobba 5 i sträck bara för att jag inte orkar. Men det är bra att vi får byta som vi vill med varandra.

Nej nu ska jag kolla om det finns nåt varmvatten så jag kan bada med min stora fina tjej...

Puss och kram på er alla

Hur dum är jag??



Hur dum är jag?

Hur dum är du?

18 eller mindre betyder att du inte är dum

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nått roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig

summa: 3

( ) du har sprungit in i ett träd
(x) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/ har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
summa: 4

( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla matte tal.
summa: 2

( ) du har ätit en insekt utan tvång
( ) du gör detta testet när du borde göra någonting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utoin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan

summa: 2

(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet "eh" väldigt många gånger om dagen
summa: 1

Totala summan: 12 st... Jag är inte sååå dum


Vecka 20

Hejsan!!Jahapp, nu har jag gått 20 fulla veckor + 1 dag...enligt UL,är alltså inne i min 21:a vecka...magen växer och växer och sparkarna blir tydligare...förvärkarna har jag kännt ett bra tag. Allt börjar bli mkt jobbigare på jobbet...jag får ont i benen och ryggen, kan inte böja mig ner till golvet lika lätt...magen är i vägen när jag ska göra saker. Längtar till lite ledighet... Nu är jag i 5:e kalender månaden, den går jag ur den 4 december...då är jag i 6 månaden....Lite snabb info....här kommer vecka 20, storleken på barnet stämmer ej eftersom vårat barn var 18 cm i vecka 18...men annars så stämmer det mesta antar jag...

Du är i vecka 20

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Som medlem i Liberoklubben (helt gratis medlemsskap) får du en rad förmåner. Något före beräknad födsel får du varuprov med blöjor, leksaksgroda, affisch med babymassage och värdekuponger från Libero och samarbetspartners. Bli medlem!

Puss och kram på er


Mamma det snöar!!!!

Hej hej!!

Gissa om jag har en överlycklig tjej här hemma, hon gick ut klockan 08.00 i morse i full vintermundering och skulle göra snögubbar. Nu blev ju inte snögubbarna så värst stora men hon fick ihop en hög iaf. Lovade henne i ett svagt ögonblick att vi skulle gå ut efter lunchen för då har det kommit mer snö sa jag...vad dum man är ibland. Nu måste jag ju bege mig ut i detta väder jag med och stå och göra snögubbar...eller hälften snö och hälften grusgubbe...typ. Men det är alltid lika kul att se min dotter så glad...

Nu ska jag värma på den där viltgrytan som jag gjorde igår : )

Hej hej

Sita och Sigge håll TYST!!!

Hejsan!

Nu har min ilska gått över och jag får nog lov att erkänna att det jag lovade om att aldrig spela på nån spelsajt bara var bullshit...har redan gjort det ; )
Idag gillar jag spelsajterna lite bättre för nu har det gått rätt bra på de olika spel jag spelat...men går det åt skogen igen så kommer nog ett liknande inlägg som tidigare...hehe Är sjuk i huvudet, vet det.

Idag har Emma varit med sin mormor på shoppingtur till Örebro, och som vanligt hade hon köpt en massa saker med sig hem. Ganska kul är det att hon även tänker på att köpa leksaker till våra tre katter och hundgodis till alla hundar i omgivningen...Hon hade även köpt en bamse tröja åt sin lillebror...Min stora fina lilla goa söta unge!!

Just nu ä hon så fruktansvärt mammig, hon ska göra allt med mig...hon kan gå och fråga Peter om han ska jobba för hon vill kolla på film och ha myskväll enbart med mig...och ska han vara hemma säger hon ååååååhhhh jag får aldrig vara själv med mamma!! Som tur är så är Peter väldans van vid barn så han vet hur de funkar och att hon inte menar illa...

Idag hade jag sådan ångest att jag trodde att värre ångest kan man inte ha, inte ens efter jordens fylla...jag och Peter var inne och besiktade SAAB:en...usch och fy det var de längsta minuterna i hela mitt liv...vet inte varför jag blir så nervig inne på bilprovningen men det känns ungefär som när man är i närheten av en snut ( man känner sig skyldig ), det kanske beror på att de har sådan makt över mig de små svinen...de bestämmer om jag kan åka därifrån med god ekonomi eller riktigt usel....nu blev det nåt mellanting...kanske inte så jätteallvarliga saker men den måste ombesiktas iaf! och felen måste lagas...astråkigt!!! Men det finns nog nån mening med det jobbet också, kan dock inte vara så jättekul jobb att syssla med hela dagarna...men det förtjänar de de makt galna smådjävlarna!! haha...

Nu har jag en fundering som gärna alla jägare som läser denna blogg kan få svara på! Varför blir jägarna så till sig när de hör sina jakthundar skälla i skogen...de kan stå och lyssna på skallet i flera timmar och tycka det är skit roligt...jag tänker...jaha att höra en hund skälla kanske inte är nåt nytt...hör det typ varje dag...sen tycker jag i de flesta fall att det är jäkligt irriterande, så pass irriterande att man skulle vilja stampa på vissa hundar ( inga namn nämnda ; ) Men jag kan inte förstå själva tjusningen med skallet, och vad är det för skillnad på att skälla i skogen och att skälla í trädgården? Är det kul bara för att de vet att de kanske kan få skjuta nåt?Jobbigt iaf, hundar ska hålla tyst, de låter otäcka när de skäller och jag blir rädd sen är det så högt ibland att det skär i öronen, det är då man vill stampa. oftast är de inte så stora då... Själva jakten kan jag förstå att vissa gillar men inte lyssna på hundskall i flera timmar...Men jag är ju en kattmänniska också, fast jag gillar inte kattjamanden heller...de kan också hålla käft för det är lika irriterande...nästan...Tänker bara jaha...nej men ooojj då... när de där jägarna på Tv sitter i skogen och berättar att nu skäller hunden ( kan HÖRA det ) deras ögon lyser och de kramar bössan hårt...fattar inte riktigt att det kan vara kul...men men alla är vi olika och tur är väl det...Tur att jag inte är jägare skulle inte vara nån bra sådan...Bara sitta som ett frågetecken när alla andra helt lyriska tycker vi ska gå ut i skogen även det regnar och är kallt och mörkt för att sen sitta i skogen och vänta på att få höra en hund skälla långt långt borta, sen skulle jag förmodligen bli livrädd om det kom förbi en älg, skulle aldrig klara av att skjuta heller för jag skulle nog tänka på hela stackars djurets stamträd...har den barn?Mamma älg, Pappa älg osv...Men jag förstår att man måste jaga, är bara glad att jag slipper...Väntar på hundskallet hemma i soffan istället, för då kan jag sträcka ut huvudet genom fönstret och be Asterix hålla TYST!!!! ( medans viltgrytan puttrar på spisen...haha)

Detta får jag inte berätta för Peter, men Emma trodde att Björnes hjortar var älgar sist vi var där...hehe Peter blev skit besviken på henne...och försökte pränta in i henne att det faktiskt ÄR hjortar...jag tyckte det var roande men jag sa inget...ibland är det roligast att iaktaga...

Nej, nu ska jag gosa ner mig i sängen och slå på ett Vänner band...God natt mina vänner

Grrrr

Hejsan!

Här sitter jag i min ensamhet och är jävligt irriterad på det där förbannade blip.se...vet att det bara är ett spel men jag hatar att förlora hela tiden och behöva känna sig som värsta sopan!! Fattar inte, det måste vara uppgjort...alla spel där på blip för i bland så vet jag redan innan hur dragen ska se ut och att jag inte har en chans....jävla skit spel...ska aldrig mer spela där...och inte på betapet.com heller för den delen. Ska inte röra en enda spelsajt till i hela mitt liv!!! Grrrrrr.....Är arg nu...skönt att man har en blogg att skriva av sig en massa strunt på för det känns bättre då!!!

Nej nu ska jag hitta på nåt bättre som att tvätta städa och plocka in disken i maskin....satan vilken kul ledig dag jag har!...jo just det jag ska sopa upp en massa blomjord och en trasig kruka som jag hörde att en katt rev ner....tycker inte om katter heller... ( det är nog tur att jag är själv nu... ; )

Heeeeej


V19 snart halvvägs

Hejsan!

Jaha...nu har jag gått klart vecka 19 så jag börjar min 20:e graviditets vecka idag...här kan ni läsa om vad som händer vecka 19....

Du är i vecka 19

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan. Läs mer om järntillskott.

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok Ett barn blir till som går att köpa direkt i Gravid shop. Publicerat med tillstånd av Albert Bonniers Förlag.





Jaha, vad har hänt den sista tiden då...? inte mycket. Jag sträckte ryggen på jobbet så jag har varit hemma i 3 dagar och vilat ryggen från alla lyft vi gör på jobbet. Ska i väg och jobba ikväll.

Nu känner jag tydligt hur bebisen sparkar därinne och jag försöker låta Peter och Emma känna också hur det rör sig. Varje gång Peter lägger handen på magen så blir det jättelugnt därinne i magen så han har inte lyckats känna nåt än. Men när Emma och jag låg och tittade på film för några dagar sedan så hade hon handen på magen och han sparkade därinne. Emma tittade på mig och sa: mamma var det där bebisen? Så hon har haft tur. Han är mest vaken på sena kvällar och nätter har jag märkt, då är det full ruljans därinne. Det är så fränt att känna sparkarna, denna graviditet kännde jag första redan i början av vecka 16, med Emma var det i vecka 18 och det är ändå ganska tidigt för att vara förstföderska, det kan ju dröja ett par veckor till.

Nej nu ska jag servera min dotter frukost...

puss och kram

Underbara papegoja

Hejsan!

Har ett underbart klipp som jag tycker att ni ska kolla in, kolla färdigt på hela klippet....det blir bara bättre och bättre!!!
Klippet kommer här http://www.youtube.com/watch?v=utkb1nOJnD4

Och eftersom min man har börjat skriva roliga historier ska jag skriva en också, för alla behöver vi skratta mer i denna grå vardag...

Det var en dam som stod i spegeln och tittade in sin kropp, hon sa till sin man: tuttarna hänger, låren är dallriga, celluliterna frodas, har gäddhäng och dubbelhaka, rumpan är säckig och magen är fet, snälla sig nåt positivt om min kropp....mannen tänker en lång stund innan han svarar: synen är det inget fel på...

Den tycker jag är kul...

nej nu ska jag duka undan frukosten och umgås med min dotter....

Puss och kram på er

RSS 2.0