Grattis Carro 25 år!!

Hej hopp!!

Ska bara skriva några rader för att uppdatera....Just nu är stumpan på dagis och Hugge Bugge sitter i sin bilbarnstol och sover. Han har nu sovit sen halv elva och det är inte så konstigt eftersom han var vaken mellan 23.30-04.30 i natt...mysigt ;)
Lite synd att vi redan skickat in namnpappret annars skulle jag vilja lägga till Lucifer...haha ungefär så kände jag det i natt...nej då....men jobbigt är det att ha en bebbe....Tur att Emma är så snäll annars skulle det inte funka!

Noah Hugo Wille Gräsberg

Idag var Hugo och jag på efterträff på BVC och träffade massa andra bebisar...Hugo är den som är född sist men som är störst till kroppshyddan eller vad jag ska skriva...Han är till och med större än dem som är mer än en månad äldre än han...tycker det är lite kul...vissa vägde inte ens det Hugo vägde när han föddes...haha var ska detta ta vägen?! Buddah-Hugo

Idag ska vi grilla och sen blir det majbrasan här i Striberg. Emma ser jättemycket fram emot den, hon har dock inte bestämt sig för om hon ska åka häst och vagn till brasan eller om hon ska bära fackla i år. men det återstår väl att se när vi kommer dit...antar att hon gör som sina kompisar....

Nej nu ska jag hämta Emma på dagis...

kram på er...

Emma och Hugo

image93

Så här ser det ut varje morgon hemma hos oss....gosigt va? Stoltare storasyster får man leta efter, hon älskar sin lillebror över allt annat och vill vara med honom hela tiden. Byter till och med bajsblöjor på honom och vaggar honom när han blir ledsen. Blir lika fascinerad varje dag då jag ser dem tillsammans. Det kanske går över så jag tänker njuta så länge det varar! Förhoppningsvis varar det länge....

Söndag

Hej!!

Idag är peter sjuk...vet inte vad det är för fel på han egentligen men han ligger och sover och har gjort det hela förmiddagen...karlar....nej då han kom upp i morse och hade ont i skallen och mådde jätteilla...försökte spy men det gick inte.

Så jag har haft det fullt upp med att plocka undan disken sen igår kväll(!) ta hand om barn, tända i pannan, tvätta, leka med Emma och just nu håller jag på med matlagning. Den minsta av oss somnade som tur var efter lite protester i sin babysitter...han förstod kanske att jag hade mycket att stå i.

Igår var det myskväll och vi tittade på bee movie och mös i våran säng. Till middag lagade jag fläskkotletter som jag kryddade med salt och grovmalen svartpeppar, toppade med ett eget gjort aromsmör och till det potatiskroketter och sallad. Väldigt uppskattat var det, och det är alltid kul. Aromsmöret gjorde jag på 50g lättmargarin och en påse bearnaisesås pulver och 3 msk klippt gräslök. Hittade receptet när jag surfade bland alla receptsidor på nätet.

Hugo har varit lite förkyld i ett par dagar och värst är det på natten när han ska sova för då är han så tät stackarn. Det resulterar ju i att han vaknar oftare ( typ varje timme ) och vill äta eftersom han inte orkar suga tills han blir ordentligt mätt på en gång...stackars liten.

I morgon ska han till Bvc och bli vägd och undersökt av en barnläkare...får se vad han tycker om det när de börjar bryta med benen och lyssna med kalla stetoskop på kroppen. Hoppas att han gått upp fint och det inte märks för mycket att han är förkyld.

På Onsdag är det ju majbrasan här i Striberg och Carro och Janne ska komma hit och grilla med oss...Carro fyller ju 25 då också. Antar att mor och far kommer hit också och kollar på brasan för det brukar de göra varje år. Hoppas bara att vi hunnit få vagnen ( som Peter knäckte sönder så den är inne på lagning ) för det kan bli lite jobbigt att bära runt på han annars.

Vi har också beställt nya sommardäck...tips bythjul.com....så JÄKLA billigt!! Vi beställde 17 '' nokian däck för halva priset typ. Det tog bara 3 dagar att få dem så det är kanon...

Nej nu gapas det så nu får morsan ta och lyfta på häcken och roa barnen i stället för er bloggläsare...men ha det så bra!!

kram

uppdatering

Hej hej!!

Usch vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen senaste tiden, men jag har helt enkelt inte tid eller lust. Tänkte skriva några rader nu iaf.

Vi har hunnit med lite nu på morgonen...Peter hade tid 08.20 på VC för att kolla upp sin hals som han haft ont i länge och Hugo skulle vara på BVC kl 08.30...Emma hade bestämt träff med sin mormor klockan 10.00 och så handlade vi innan dess.

Ja, och Peter gick det inte så bra för hos farbror doktorn, han fick sång och talförbud i 10 dagar...vad lugnt och skönt det ska bli här hemma ;)...kan inte låta bli att tycka det är lite kul, skadeglad som jag är. Han hade knutor på stämbanden som dessutom blödde lite så det är kanske inte så konstigt att det gör ont.

Hugo väger nu 5010 g och var 55 cm lång...så mat får han i sig i rasande fart...och jag hör just nu att han ropar maaaaaammaaaaa jag är så HUNGRIG!!!! Han åt för typ 45 minuter sen. Man måste planera allt i minsta detalj för det ska ätas, bajsas och ätas och rapas och ätas lite till innan han blir nöjd så det kan ta sin tid...måste börja några timmar innan utsatt tid för att hinna med allt. Men det blir ju bättre ju äldre han blir.

Emma är just nu till lek och buslandet med sin mormor, så hon är nog väldigt nöjd! Hon har haft fullt upp de senaste dagarna...i Lördags var hon bjuden på barnkalas. I Söndags ville faster låna henne så då tittade de på lammungar, åkte fyrhjuling och grillade korv mm...i igår var hon med sin farmor till plantmarknaden i Linde och idag med mormor...Hon har många som älskar henne!!

Nu har jag ammat Hugo medan jag skrivit, bytit blöja och nu vill han ha mat igen så nu får jag ge mig här...

Ha det så bra!!

Kram Eva

Tisdag

Hejsan!!

Idag har vi inte gjort nåt särskilt, Emma har varit på dagis så Peter, jag och Hugo tog en sväng till stan och köpte nya brallor till mig. skönt att ha byxor som ser normala ut och slippa traska runt i mysbyxor och mammabyxor hela tiden.

Igår var ju MVC här och vägde lillen. Han hade gått upp över 200g sen i fredags, men det är ju inte så konstigt eftersom han inte gör annat än att äta ;) Tillskillnad från Emma när hon var nyfödd så har Hugo redan passerat sin födelsevikt. Bebisarna går ju alltid ner i vikt efter förlossningen och för Emma tog det ett tag att komma upp i vikt igen. Han hade dock fått en infektion i båda ljumskarna eftersom det är så tätt där så vi får lägga kompresser där i varje blöjbyte. Det ser mycket bättre ut idag och det är skönt. Det gäller nu bara att hålla koll i vecken så det inte blir igen.

På Torsdag kommer BVC hit på hembesök, så det är mycket spring här hela tiden. När Emma var nyfödd kom de samtidigt från MVC och BVC men nu har de tydligen delat upp sina hembesök.

Igår fick Emma bada med sin lillebror och hon var mycket stolt storasyster i badkaret när hon höll han i famnen och han bara njöt. Det var första gången Hugo badade, vi har bara duschat av honom tidigare och det var inte lika kul tyckte han. Han har ju "tappat naveln" nu och det är så skönt för jag tycker det är riktigt läskigt med den där stumpen som hänger kvar där och kan bli infekterad.

Just nu är Emma ute och leker med sin kompis, de är ute och går med sina dockvagnar för omväxlings skull. Annars brukar de köra på sina sparkcyklar fram och tillbaka varenda dag. Hon kom in för en stund sen och skulle ha fika med sig på dockvagnsfärden. Sötnosen....

Nej nu ska jag gå ner och stoppa in massa kläder i tvättmaskinen för den måste gå hela tiden här hemma nu. Spyor, kiss och bajskläder blandat med Emmas leriga ytterkläder och snoriga jumper ärmar, nedsvettade sängkläder med lite bebisspya och så på också. Så här finns det jobb för den som vill haha...

Ha det bra



Hugo

Hej hej!

Skriver med en hand igen för varken Peter eller Emma är hemma ;)

Tänkte bara lägga ut nån liten bild på vår son. Ska citera Björne om namnet också...Hugo...Hu(r)go som helst!! Ha ha han har sina moments...tyckte det var kul sagt. Här har ni klumpedunsen...

     

Och Emma är fortfarande världens stoltaste storasyster som byter blöjor, rapar och gosar med sin lillebror. Hon är så duktig våran tjej!!

Nej ni...tack och hej

Badkalas

Hallojsan!!

Idag har Emma sitt efterlängtade badkalas...hon och Peter är där med alla barn och föräldrar medan jag och Hugo stannade hemma. Känns lite tråkigt att inte vara med men jag får försöka gottgöra henne senare. Ikväll ska vi ha vår veckoenliga myskväll, och det innebär barnfilm, popcorn och sova i våran säng.

Måste tacka för alla fina grattis hälsningar jag/vi fått på bloggen, jättekul.

På Måndag kommer Mvc och Bvc hit på hembesök för att väga Hugo och prata lite. Ska bli kul att se vad han väger nu. De flesta bebisar går ju ner i vikt ganska mycket till en början, men han hade inte gått ner så mycket i går när vi var på läkarbesök och PKU. Han äter ju hela tiden också så det kanske inte är så konstigt. Men vi får väl se på Måndag vad vikten ligger på då.

Idag ska jag nog göra bakad potatis och skagenröra till kvällen, satan så gott!! Fast Peter kanske har nåt annat förslag, eller Emma. Fast får Emma bestämma så blir det garanterat en kebebrulle från Berra burra. Det gillar hon, speciellt pepperonin.

Nej nu får de allt komma hem, börjar få riktigt tråkigt.

Skriver mer en annan dag då jag inte har Hugo i famnen, så jag kan använda båda händerna ordentligt!!

Kram

Namnet

Hej igen!

Nu har vi bestämt oss i familjen att lillebror ska heta Hugo. Det är väl det namnet vi varit överens om men vi ville ju känna efter lite först att det var en Hugo vi fått. Sen så ska han få två namn till, Emma fick ju bestämma det ena och det blev Wille det andra vet vi inte riktigt än.

Nej nu ska Hugo ha mat...

Kram på er

Nu är han här...

God förmiddag!!

Igår natt 00.30 föddes våran lilla prins! Allt gick jättefort och jättebra, vi var inne i Karlskoga vid 21.30 med värkar som kom med ganska långt mellanrum. Vid 23.58 gick vattnet och jag fick krystvärkar några minuter efter det, hann bara med lustgas denna gång också.
Sen föddes han 00.30 utan några större problem som Peter uttrycker det!! ;) haha...

Jag var uppe på benen på en gång efter så jag mår bara fint. Satt också och käkade lunch med Johan och AnnaKarin som också var i Karlskoga, de fick ju också en pojke men den 7:e...så söt han med. Kul att träffa några man känner eftersom Peter åkte hem på morgonkvisten till Emma som fyllde år.

Så nu har vi två barn på samma datum 9/4.

Åkte sen hem efter 12 timmar så jag hann bara äta lunch sen kom Peter med en MYCKET stolt storasyster och hämtade oss. Så skönt att få komma hem tidigt, och så fyllde ju Emma 5 år så jag ville ju vara här hemma med henne och fira.

Han har inte fått nåt namn än, men det återkommer jag till. Han vägde iaf nästan 4,6 kg och var 52 cm lång, omkretsen på huvudet var 36.5 cm.

Just nu ligger han bredvid mig i vagnen och snuttar på en napp ( yehooo)...Emma är på dagis och Peter hjälper Fredrik att hämta en soffa på IKEA.

Så nu har jag med andra ord världens vackraste prinsessa och världens vackraste prins, INGET kan slå det!!

image88

Tisdag

Go'morron!!

Idag är det dagen före Emmas födelsedag och när hon kom in till mig vid halv sju( ! ) i morse så var det första hon sa: god morgon mamma, nu är det bara en dag kvar och visade ett finger. En tjej med stenkoll på läget måste jag säga!!
Jag frågade henne hur hon vill göra i morgon, om vi ska ge henne paketen innan pappa åker till jobbet eller när han kommer hem? Hon blev då sur och sa: Nej jag vill ha dem på badhuset!! Stackars liten blev så besviken när jag berättade att badkalaset inte är förrän på Lördag.
Sen bestämde hon sig för att hon ville öppna dem innan pappa åker till jobbet. Så i morgon måste jag gå upp före sex på morgonen!!! Fyyy faaaan!!! Men vad gör man inte för en förväntansfull 5-åring!!

Ingen bebbe har det blivit än heller...inte för oss iaf...tycker att alla andra som skulle haft kring vårat datum har fått sina men här får vi sitta och vänta! Skulle dock tycka att det vore bäst om han ville komma framåt Måndag men det kan ju inte jag bestämma. För hade jag bestämt så hade han kommit i mitten av Mars!!

Var är Engla?



Nej nu ska vi äta frulle!!

Ha en bra dag!! // E


7:e April

Hejsan!

7 April är den 97:e dagen på året om det inte är skottår som det är i år för då är det den 98:e, det återstår 268 dagar av 2008.

Dagens namn är Irma och Irmelin ( finns det nån som heter det? känner ni nån ? )
Innan dessa två namn platsade i kalendern så hade dessa namnsdag den 7 April:

  • Före 1901 - Hegesippus
  • 1901-1985 - Ingemund
  • 1986-1992 - Ingemund, Ingemo och Irma
  • 1993-2000 - Irma och Mimmi
  • Från 2001 - Irma och Irmelin


  • Födelsedagar:

    Russell Crowe ( skådespelare från Australien född 1964 )
    Jackie Chan ( Skådis från Kina föd 1954 )
    Francis Ford Coppola ( Am. filmregissör född 1939 )
    Mongo Santamaria ( Tyckte bara namnet var kul men helt okänd för mig, från Kuba och är musiker )
    Billie Holiday ( Am. Jazzsångerska född 1915 )
    Frans Xavier ( Från Spanien och är missionär samt helgon född 1506 )
    Caroline af Ugglas ( Mycket märklig människa? som är svenska och sångerska, född 1972 )

    Henry Ford dog denna dag 1947, ni vet han den där biltillverkaren.

    1948 inrättar FN WHO ( världshälsoorganisationen  )
    1906 får vulkanen Vesuvius ett utbrott som orsakar skador i Neapel

    Där ni fick ni lite information om vad som hänt i världen just den 7 April. Onödigt vetande eller kanske intressant, det beror på vad ni är för människor som läser bloggen.


                                                           

    Och vad händer i Striberg den 7:e April 2008? Inte mycket än så länge. Emma är på dagis och Peter jobbar, jag har inte gjort nånting speciellt idag.
    Ska väl ta och plocka undan lite sedan när jag är färdig här på bloggen.

    Om 2 dagar fyller Emma år och hon väntar och räknar ner. Hon vaknade i natt och ville att jag skulle ligga i hennes säng tills hon somnade om så jag fick tränga ihop mig där en stund. Hon somnade om fort men inte jag, jag blev tvärpigg och var vaken i tre timmar.
    Är dock inte speciellt trött just nu, men min kropp är ju van att inte få sova. Låg iaf kvar i sängen till 7.50 och då hade Emma redan vaknat och kommit in i vårat sovrum och lagt sig där och tittade på barnkanalen.
    Sen var det bara att gå upp, göra frulle och åka till dagis.
    Nu när jag är hemma själv och kan göra vad jag vill så är jag för pigg för att vila en stund. Så jäkla typiskt är det!

    Jaja....

    Nej ska nog bära ner tvättkorgen till tvättstugan och köra en maskin...kanske ta död på en spindel så det regnar lite mer...vi får se hur modig jag är...annars brukar jag kunna se nån liten rackare där nere....hugahh...de dras till mig de där otäckingarna, jag lovar!!!

    Hej svejs


    Till papps

    Hallojsan!!

    Har skrivit så mycket den sista tiden att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Har fått idé torka på hög nivå kan man säga! Skitväder är det idag också så vi blir nog ganska mycket inomhus. Just nu så dammsuger Peter och Emma leker med nån Bratz docka.

    Så därför tänkte jag ta tillfället i akt och skriva ett recept till papps som jag vet han tycker om...

    Smörkola

    100g smör
    2 dl grädde
    3 dl socker
    1 l ljus sirap
    1 tsk vaniljsocker

    ( 2 msk kakao ) om man vill göra chokladkola

    * smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Gärna en titan för de är lättast att rengöra.
    * Rör ner grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
    * Låt koka utan lock ca 15 minuter. Rör om då och då.
    * Gör kulprov, ska gå att rulla till en seg kula.
    * Olja in en rak brödform, häll upp smeten och låt stelna
    * Skär kolan i lagom bitar och lägg in i smörpapper. Förvara i rumstemperatur.

    Jättegott godis och enkelt att göra själv.

    Vecka 41 nu och jag kommenterar inte det mer.

    Kram på er alla

    Hemma från Öret

    Halloj...

    Nu är vi hemma iaf efter Örebroresan. Alla presenter blev klara och lite till....
    Detta får hon när hon fyller:

    1. Game boy Advance ( hon älskar att spela på våra telefoner och de var inte så dyra som jag trodde de skulle vara...kanon...hoppas hon gillar det...bra underhållning på semestern.
    2. Spel till Game boy
    3. En ny cykel ( vi skulle varit tvugna att köpa en iaf nu i vår så det passade fint när Coop hade bra pris )
    4. 2 stycken små Fifi hus med gubbar till
    5. Memory
    6. Dock barnsadel till cykeln
    7. Kulor att sätta fast i hjulen på cykeln
    8. Tigerfötter man håller fast i nåt rep...fräna var de iaf
    9. Glitterpärlor till pärlplattorna

    Vet att hon är bortskämd men jag bryr mig inte...så länge hon är tacksam! Sen tycker jag att vi köpt hyfsat bra saker.
    Vet att hon vill ha en skateboard också med Bratz på ( finns på toys r us )...men vi tyckte det räckte med dessa saker!!! Så ett tips till någon kanske... Kläder har hon 122 på...hon älskar rosa...speciellt klänningar med tajts till eller långa tröjor/ tunikor med tajts...hon vill vara snygg...sen vill hon ha otäcka djur som dinosar, spindlar, ödlor mm...

    nej nu ska jag göra nåt vettigt...

    hej o hå

    Gnäll-Lördag

    God morgon!

    Idag blir det en Örebro-stad färd för att köpa färdigt Emmas födelsedagspresenter. Åsa ska också följa med oss dit och det är bra för då kan hon ta hand om Emma när vi köper presenterna.

    Jag lade fram kläder till Emma och sa att nu får du klä på dig...ingen respons så jag sa det igen...men bara bus...då sa jag nu får du ingen mer chans, nästa gång blir jag arg... brydde sig inget vidare...började åla runt i våran säng som värsta masken. Då höjde jag rösten och sa nu får det vara nog! Ta av dig pyjamasen och sätt på dig kläderna!!
    Hon tittar på mig och säger: haha du sa fel, jag har nattlinne!! Då var jag tvungen att gå därifrån för jag kunde inte hålla mig för skratt. Men nu klär hon på sig tror jag...ska titta till henne om en stund....roliga unge!!

    Jaha och ingen bebis än, värst vad han verkar trivas därinne! Jag hade tre saker som jag inte vill skulle hända:

    1. gå över tiden
    2. om jag går över tiden, föda på Emmas födelsedag eller dagen innan så jag ej kan vara med.
    3. att förlossningen tar lång tid

    Trodde defenitivt inte att de första två punkterna skulle slå in men det är väl lagen om all djävlighet!! Så nu betar jag väl av alla tre antar jag! Skiter fullständigt i att gå över tiden men jag vill verkligen vara med när min dotter fyller 5 år!!
    Fast som det känns nu kommer denna bebis aldrig födas så när han fyller 5 år så sa Peter att då får du vända upp arslet mot tårtan så han kan blåsa ut ljusen! ;) Man måste kunna skoja om det fastän det är jobbigt!!

    Det enda som är jobbigt just nu är att få höra alla kommentarer var jag än visar mig...

    * Har inte du fått än?
    * Oj vilken stor mage du har!
    * Törs du gå ut när det är så nära förlossningen?
    * Du får väl göra si och så, det funkar...
    * Du måste göra nåt, gå ut och gå...
    * Du ser sprickfärdig ut..

    Mina kommentarer till detta:

    * jo, jag har precis kommit hem från BB...syns inte det?
    * Tycker du? är du gravid förresten? eller till en kille...jäklar vilken ölbuk du fått!!
    * Nej jag tänker sitta inomhus på en pall med BB väskan i högsta hugg och vänta för tiden går så fort ändå...
    * Behöver inga tips, vet att inget funkar!!
    * Precis som jag inte försöker...men när fötterna sväller till fotbollar när jag går till brevlådan så jag får krypa tillbaka är det inte lätt förstår du!
    * Du med!! Gaser?

    Jag bjuder gärna på mig själv men gillar inte när andra bjuder på mig...skriver man så? aja...

    Nu kanske jag inte säger detta rakt ut men det är så jag tänker!! Då vet ni det!! Och jag lovar lovar lovar att när bebisen verkligen kommer så får ni veta det!! Det är svårt att hålla sånt hemligt!!!

    Ska försöka att INTE göra  likadant...eller det kanske jag ska...som hämnd!!

    Hmm...undrar vad klockan är? Vi ska vara hos Åsa vid 10.00 och jag sitter i pyjamas fortfarande...Måste rota igenom Peters garderob efter nåt bärbart också.

    Det lönar sig inte speciellt att göra sig i ordning för jag känner mig inte snygg hur jag än gör och då spelar det ingen roll! Vad jag klagar hela tiden!! Jag är jätteglad att vi ska få en bebis!! och förstår att vi har tur som har ett friskt barn ( nåja..haha ) innan...men just nu är det så jäkla pisstråkigt att inte kunna göra nåt normalt, inte ens kunna ha sina egna kläder...inte ens sina mamma-kläder...så jag hoppas ni förstår det!

    Nej nu ska jag klä på mig och sätta på mig de bekvämaste av alla skor jag har så kanske mina fötter håller en timme...( kommer dock ha ont hela kvällen, men det är då det )

    Puss och kraaaaaam <3

    Fredag

    Godmorgon!

    Här har vi precis ätit frukost, Emma gick dock tillbaka till sängen igen och tittar just nu på tv. Jag väckte henne vid halv nio i morse, då hade jag legat vaken skitlänge så jag var så uttråkad.

    Igår efter dagis skulle jag och Emma ta en tur ut i skogen bestämde vi, så vi åkte runt Bälgsjön här i Striberg. Det roliga var att jag visste var man skulle svänga av för att komma runt sjön ( mycket snäv, konstig korsning ) men tänkte att va fan vi kommer väl ut någonstans om vi fortsätter också.
    Erhmm det gjorde vi ju inte...haha...fan vad full i skratt jag var när vi åkt en halvtimme in i skogen och då tar vägen slut vid en fisketjärn.
    Det var bara att vända och skava tillbaka samma smala skogsväg eller stig kanske jag ska skriva. Svängde sen av där jag skulle...vågade inte chansa nåt mer :) Emma blev ju så uttråkad efter en stund så hon somnade...Hela trippen tog en timme ungefär innan vi kom hem igen...haha
    Som tur är hade vi SAAB:en för vägen var ju inte den bästa måste jag säga....väldigt spårigt och lerigt på sina ställen.

    Nu kom Emma ut och frågade om vi ska baka med trolldegen vi gjorde i ordning häromdagen. Vi hällde i massa med röd karamellfärg så den är jätterosa!! Passar henne utmärkt. Trolldeg är kanon för det är ju bara att förvara i kylskåpet så håller den sig ju hur länge som helst! Och Emma bakar nog med den varje dag...

    Jaja det är väl bara att ta sig en kavel och börja göra trolldegshjärtan, maskar, bajskorvar och blommor...som man blir tilldelad...:)

    Ha det bra alla bloggläsare

    Lista

    Namn: Eva Gräsberg

    Ålder:
    29

    Civilstånd:
    Gift

    Arbete:
    Maskinoperatör

    Hatar:
    Ljug

    Älskar:
    Förtroende

    Smartast:
    Peter, för sin syn att se på saker på ett annat vidare och fördomsfritt sätt när jag hängt upp mig på något 

    Dummast:
    Självmordsbombare, ööh paradiset kommer man väl till om man gör nåt bra eller?

    Sötast:
    Emma

    Fulast:
    Elaka människor

    Drömmar:
    Har allt jag vill ha, kanske bli skuldfri och ett fett bankkonto åt mina barn.

    Ett ordspråk:
    Det löser sig alltid

    Finaste ordet:
    När Emma säger min mamma, och kramar mig. Annars är väl älskar ett härligt ord också

    När jag var liten ville jag bli:
    Polis, barnmorska, advokat, stor, hårfrisörska och popstjärna

    Bil:
    Kör Volvo och SAAB, klassiskt va? haha

    Bostad:
    Vinkel villa, 5 rum och kök med källare.

    Religion:
    Love is my religion

    Årstid:
    Vår eller höst kan inte bestämma mig

    Plats:
    Hemmets lugna trygga vrå

    Semesterparadis:
    Öland

    Djur:
    Katter av alla de slag...tänk vilka fantastiska djur...huskatt, tiger, lejon, leopard, gepard, puma m.m.

    Mat:
    Mmmm...svårt, gillar ju mat...men allt jag äter är gott, allt det andra dissar jag...gillar dock oxfile och rödvinssås väldans mycket.

    Tråkigaste vardagsuppgiften:
    Stryka, fast det är inte nån vardagsuppgift för mig...stryker väldigt väldigt sällan

    Slutord:
    Ta hand om varandra så blir världen en bättre plats


    3:e April, grannfejden

    God morgon eller förmiddag kanske man ska skriva till alla morgonpigga!

    Vad kommer hända idag då? Antagligen samma som igår, inget speciellt.
    Plocka, dammsuga, leta efter nåt att tvätta som blivit min nya hobby tydligen. Sjukt, jag vet....

    Igår när jag hämtade Emma på dagis så åkte hon och jag ut till hjortarna och tittade till dem så de hade mat.
    Vi gick även runt en sväng vid hägnet och såg de där riktigt stora med horn som trädgrenar.
    Det är så fint där ute i hjorthägnet, en riktigt skön och lugn plats.
    På våren brukar vi ganska ofta åka dit ut och ta med fika och bara knalla runt för det är så härlig natur.

    Emma älskar att vara där ute och knallar obehindrat fram överallt, men så är det ju så också att hon varit med där sen hon knappt kunde gå själv. Det började regna när vi var där ute igår så det blev inte så långvarigt eftersom jag inte har ordentliga kläder att komma i.

    Efter maten igår gick Emma ut och lekte med granntjejen en stund och när Peter sen skulle ropa in henne så kommer en annan granne ( pissfull tant ) och ska jaga Emma. Peter flyger ut på verandan och bara vrålar rakt ut:
    Vad i he-v-te håller du på med!!! Säg ett ord till åt min dotter så jävlar!!!
    Tanten tvärstannade i backen och stod där en stund och ranglade...jag sprang runt för att möta Emma.
    Hörde sen bara hur Peter malde på åt tanten men jag lade mig inte i det där speciellt.

    Han ringde sen över till de andra grannarna ( som har flickan )och berättade vad som hänt och att deras dotter följt med tanten in. Så grannen gick över och hämtade sin dotter och höll med om att tanten var skitfull.
    Vi fick sen höra vad fylletanten sagt..att Peter förstör grannsämjan och att han är en riktig surgubbe :) ( det var faktiskt lite kul )

    Efter en stund ringer fylletanten hem hit och ber om ursäkt, hon erkände dock inte att hon var full när Peter sa att han inte tycker det är lämpligt när fulla vuxna som vi förövrigt inte känner jagar hans 5 åriga dotter, fastän Emma ville det. Hon sa att hon bara skulle skrämma Emma så hon gick som ett troll, ööh jaha.

    Vi hade sen ett långt snack med Emma om att man inte leker med vuxna som mamma och pappa inte känner. Sen lärde hon sig ett nytt ord också...full... så jag fick dra historien på dagis för en fröken så de inte undrar vad vi håller på med. Nu är väl denna historia löst, men Peter har sitt arga öga öppet nedåt backen.

    Jag tycker sånt här är skitjobbigt för jag vill helst inte stöta mig med nån, men vad gör man. Vi har valt att inte dricka oss berusade när Emma är med så då väljer också vi att andra inte ska göra det heller. Sen är det ju lite otäckt när man öppnar dörren och ser en människa vi inte känner som är jättefull säger till våran dotter att nu ska jag komma och ta dig....Jaja...nu lämnar vi det där bakom oss...

    Nej nu ska jag gå och släppa ut Tolle ur källaren...hör hur han krafsar på dörren så han har nog blivit instäng stackarn. Sen ska jag äta nåt och plocka lite här hemma...

    Och bebben vill ej komma...

    Har provat:

    Guppiga vägar med bil
    Långpromenader
    Badat
    Städat/ dammsugit
    Trappspringning

    inget verkar funka så det är väl bara att göra det jag är sämst på...att vänta vidare.

    Kram på er alla

    Come out come out Wherever you are...

    Hej hej!!

    Är nyvaken efter att ha sovit en timme nu på förmiddagen. Så skönt så skönt, brukar inte kunna göra det fastän Emma är på dagis. Välbehövligt var det iaf eftersom jag inte sover mer än ett par timmar per natt.

    Varje morgon när Peters klocka ringer vid 05.45 brukar Emma vakna och då får hon komma in till oss och titta på barnprogram i våran säng så jag slipper gå upp på en gång, men i morse lös hon med sin frånvaro.
    Allt kändes så konstigt så jag låg vaken och tittde på nyhetsmorgon fram till 08.00 och då fick jag gå in och väcka henne.

    Börjar bli riktigt orolig nu att denna lilla krabat jag har i magen tänker komma ut den 9:e eller dagarna runt den 9:e så det stör Emmas födelsedag. Är så jäkla orolig för det och tycker att det skulle vara så synd, för våran blivande 5 åring är så pass medveten om att hon fyller år och räknar ner dgarna. Så jag hoppas att verkligen att det inte blir så för hennes skull. Tänk vad besviken hon skulle vara om vi fick skjuta på hennes kalas bara för att lillebror vill komma då, han skulle inte vara en populär brorsa då kan jag medddela.

    Annars spelar det egentligen ingen större roll för mig att gå över tiden förutom nyfikenheten på vem han är. Men jag vill verkligen inte att det ska störa Emmas födelsedag på nåt sätt. Då hoppas jag i sånna fall att han kommer den 14:e, det skulle passa bra. Då har allt firande varit och jag har gått två veckor över tiden. Men tyvärr kan jag inte råda över det om jag nu inte skulle få en tid att bli igångsatt förståss, vet inte hur det funkar. Men jag börjar som sagt bli orolig nu.

    Igår och i förrgår gick jag och Emma på långpromenader runt Striberg...och det märks att jag inte är van med min tyngd och att jag börjar samla på mig vätska för attans vad ont i vaderna och smalbenen jag har. Det känns inte som träningsvärk utan som krampande muskler mer...ganska obehagligt.

    Nej nu ska jag ta mig nåt att äta, är dock inte speciellt sugen men jag har iaf en färsfylld paprika kvar sen igår så det blir ju enkelt.

    Kram på er

    mamma-samvete

    Hej...

    Nu har jag hämtat Emma från dagis, vi tog trots allt en långpromenad i det sköna vädret.
    Plockade lite tussilago och postade inbjudan till Emmas födelsedagskalas.

    Sen gick vi hem och drack en varsin festis framför TV:n...då ringer telefonen och det är Emmas dagiskompis som undrar om Emma kan följa med till badhuset idag och bada.

    Jag sa att det får vi nog ta en annan dag för jag skulle precis börja med maten tills Peter kommer hem. När vi lagt på så ser jag en helt knäckt liten flicka bredvid mig med tårar som välde upp ur ögonen och en darrande underläpp.

    Snääääällla rara underbara mamma......snyft, hulk, gråt....

    Jag ringer Peter som är på väg hem från Frövi och frågar om det är okej om han löser av mig i badhuset så jag kan fixa maten. Det var det, så Emma panikpackade sina badkläder och maten fick vänta på sig en stund. Så nu sitter Peter i badhuset och vaktar en glad liten flicka som förövrigt undrade hur hon kunde gottgöra mig för jag var så snäll. Jag har precis lagat färdigt maten och väntar på att de ska komma hem och äta.

    Usch vad jag är svag i sådana situationer!!! Det erkänner jag...

    Färsfyllda paprikor 4 port

    8 små paprikor
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    500g köttfärs
    2 msk olja
    2 1/2 dl okokt ris
    3 dl vatten
    1 grönsaksbuljongtärning
    1/2 burk krossade tomater
    1 tsk oregano
    salt och peppar

    * Skär av ett tunt lock på paprikorna och kärna ur dem. Förväll dem i kokande vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet.
    * Hacka lök och vitlök, fräs med färsen i oljan. Lägg i ris, rör om och späd med vatten.
    * Tillsätt buljontärning, krossade tomater, oregano, salt och peppar. Sjud under lock i ca 15 minuter.
    * Smaka av och fyll paprikorna.
    * Om paprikorna hunnit kallna kan man ställa in de fyllda paprikorna i ugnen 15 minuter i 200 g.

    Det blev det till mat för oss idag...

    Kram


    2 dagar över tiden...

    Hejsan!!

    Nu har vi gått två dagar över tiden och jag önskar att det kunde vara ett Aprilskämt men tyvärr. Känns riktigt surt måste jag säga! Just nu är jag så trött på det här så det går inte att beskriva. Jag skulle kunna göra vad som helst för att det skulle hända nåt.

    Har inte kunnat skriva på bloggen på ett par dagar, för jag antar att det varit nåt fel på blogg.se. Har inte kunnat logga in mig iaf. Hoppas att jag inte "lurat" er att tro att bebben kommit.

    Idag är Emma på dagis och hon fick ta med glass dit och bjuda barnen, så hon var överlycklig. Vi handlar ju alltid glass på glassbilen när han kommer hit...( har hänt att vi jagat den till Ås också :) och varje kväll när Emma ska sova frågar hon; mamma om jag sover nu och äter bra med frukost får jag en glass då? Det är även mycket glasstjat under dagarna...kan förstå det för glass är ju gott.

    Har lite långtråkigt just nu, vet inte riktigt vad jag ska göra...igår gick Emma och jag på en promenad men jag var tvungen att gå myrsteg och stanna hela tiden för det blev en sån enorm tryckkänsla nedåt...fy fan vad det gjorde ont rent ut sagt!! Så det undviker jag idag!! Finns inte så mycket att göra när man är själv, eller man tar sig inte för någonting. Konstigt det där, för det är ju då man har tid, när resten av familjen är hemma vill man ju umgås med dem. Ska väl ta och göra ett ryck snart ( när jag ätit upp min påse med mini plopp haha )....

    Igår var jag på BMM och gjorde lite kontroller, Emma var också med dit. Vi lyssnade så hjärtljuden var bra och det var de...de låg på 140 i medel som de brukar. Emma fick även lyssna på sitt eget hjärta och på min puls. Birgitta ( min barnmorska ) kände även på huvudet på bebben och sa att hon förstår att jag har ont för han ligger väldigt långt ner, så det trycker ju på varenda nerv. Sen palperar hon ju magen för att känna de olika delarna och tyckte det var skitfränt för hon kände foten så himmla tydligt...jag tycker dock inte det är lika kul längre...precis vid revbenen.

    Min lillasyster ska på arbetsintervju på Fredag...vet inte vilken tid det var så jag hoppas hon hör av sig när det är klart och berättar hur det gått. Hoppas det går bra och att hon får jobbet...hon har förresten fått ett minivick fram till 20 April på Tullbacken och hon var skitglad för det för det var ju 100%!! Så Grattis lillan!!! Det är bra att hon får jobba så hon får mycket pengar!!

    Plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp plopp

    Å Peter går det bra för på nya jobbet, han trivs fortfarande som bara den...Det verkar var ett mycket bra företag att jobba på...inte så omständigt som Orica. Det är inte lätt att få jobb på Orica idag eftersom de bara går genom bemanningsföretag...det ska sparas in så mycket hur man nu gör det när man använder sig av andra företag.
    Men men det är inte min sak att bry sig om....de vet säkert vad de gör...hoppas jag...annars märks nog det ganska snart.

    Nej nu ska jag leta reda på lite arbete åt mig så jag slipper sitta här och tröstäta plopp och surfa på internet.

    Ha det bra allihopa och håll tummarna att bebben kommer mycket mycket MYCKET snart!!!

    Kram

    RSS 2.0