Frisk
Goddag!!
Ja nu är jag bättre efter två dagars feber.
Jag har svettats som en gris och med det har jag gått ner två kilo...i svett!
Hur kan det gå till?
Jag har ju i princip bara legat i sängen och inte gjort annat än att titta på OS.
Bra metod tydligen...nån som provat?
2 kg på två dagar...bättre än Gi och Atkins och allt sånt där...
Nu har jag iaf äntligen orkat in i duschen så ni kan ju bara föreställa er vilket vrak jag såg ut som! ( och Peter du får inte kommentera detta! )
Jag känner fortfarande av lite genom att jag är ganska svag, orkar inte riktigt lyfta armarna över huvudet.
Eller jag orkar det gör jag ju, så illa är det inte, men det känns tungt och jag är ganska trött.
Usch vad det regnar idag...eller varje dag nu för tiden måste jag tillägga!
Skittråkigt!
Är hungrig på nya recept så jag sitter och läser en massa och sparar nya så ofta jag kan.
Hittade ett igår när jag orkade ta mig från sängen till datorn.
Vad tror ni?
600 g tunna skivor färsk skinkschnitzel
1 krm svartpeppar
1 msk senap, ta den sort du tycker
4 skivor jägarbacon
2 msk hackad persilja
Matfett
3/4 dl vatten
Sås:
250 g champinjoner
Ca 15 cocktailtomater
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl mellangrädde
Matfett
Steksky
Salt
Peppar
Banka eventuellt ut köttet till tunna skivor. Krydda dem med svartpeppar. Bred över senap. Dela baconskivorna och lägg en halv skiva på varje köttskiva. Strö över hackad persilja.
Rulla samman köttskivorna och fäst dem tandpetare. Stek rullarna gyllene runt om i lite matfett. Sänk värmen lite och tillsätt vatten. Låt rullarna eftersteka några minuter tills köttet är genomstekt.
Ansa och skiva svampen. Halvera tomaterna. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med en stund.
Strö över mjöl och rör om. Späd med steksky och grädde i omgångar. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttrullarna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
Bjud potatis och sallad till.
Tycker det låter väldigt gott...ni kan ju prova och tala om för mig sen vad ni tycker.
Så vet jag om det är äckligt eller inte menar jag...haha...
På söndag ska jag hälsa på hos mor och far i Grythyttan och sen ska jag hämta nykokt äppelmos hos mormor.
Helt suveränt att få hemlagad äppelmos.
Jag får även lingonsylt, inlagd gurka, blåbärsylt, sallad, squash, tomater, gurka! Helt perfekt!
Det smakar ju hundra gånger bättre än att köpa i affären och så är det ju mycket nyttigare också eftersom det inte är några tillsatser osv.
Billigt för mig blir det också :)
Sen är det skönt att alltid ha sånt hemma och slippa handla hem de gånger man ska ha.
Jag tackar och tar emot med glädje!!
Jag har ju varit mjölkfri nu i 10 dagar och det går jättebra!
Inga svårigheter att byta ut komjölk mot havremjölk.
Den är helt okej!
Åt den till gröten härom dagen och jag kände väl ingen direkt skillnad.
Så det gör inget.
Nej nu orkar jag inte skriva mer just nu så vi syns sen....
Hej svejs!
Ja nu är jag bättre efter två dagars feber.
Jag har svettats som en gris och med det har jag gått ner två kilo...i svett!
Hur kan det gå till?
Jag har ju i princip bara legat i sängen och inte gjort annat än att titta på OS.
Bra metod tydligen...nån som provat?
2 kg på två dagar...bättre än Gi och Atkins och allt sånt där...
Nu har jag iaf äntligen orkat in i duschen så ni kan ju bara föreställa er vilket vrak jag såg ut som! ( och Peter du får inte kommentera detta! )
Jag känner fortfarande av lite genom att jag är ganska svag, orkar inte riktigt lyfta armarna över huvudet.
Eller jag orkar det gör jag ju, så illa är det inte, men det känns tungt och jag är ganska trött.
Usch vad det regnar idag...eller varje dag nu för tiden måste jag tillägga!
Skittråkigt!
Är hungrig på nya recept så jag sitter och läser en massa och sparar nya så ofta jag kan.
Hittade ett igår när jag orkade ta mig från sängen till datorn.
Vad tror ni?
Bacon- och senapsfylld skinkschnitzel
För: 4 personer
Ingredienser
600 g tunna skivor färsk skinkschnitzel
1 krm svartpeppar
1 msk senap, ta den sort du tycker
4 skivor jägarbacon
2 msk hackad persilja
Matfett
3/4 dl vatten
Sås:
250 g champinjoner
Ca 15 cocktailtomater
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl mellangrädde
Matfett
Steksky
Salt
Peppar
Beskrivning
Banka eventuellt ut köttet till tunna skivor. Krydda dem med svartpeppar. Bred över senap. Dela baconskivorna och lägg en halv skiva på varje köttskiva. Strö över hackad persilja.
Rulla samman köttskivorna och fäst dem tandpetare. Stek rullarna gyllene runt om i lite matfett. Sänk värmen lite och tillsätt vatten. Låt rullarna eftersteka några minuter tills köttet är genomstekt.
Ansa och skiva svampen. Halvera tomaterna. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med en stund.
Strö över mjöl och rör om. Späd med steksky och grädde i omgångar. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttrullarna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
Bjud potatis och sallad till.
Tycker det låter väldigt gott...ni kan ju prova och tala om för mig sen vad ni tycker.
Så vet jag om det är äckligt eller inte menar jag...haha...
På söndag ska jag hälsa på hos mor och far i Grythyttan och sen ska jag hämta nykokt äppelmos hos mormor.
Helt suveränt att få hemlagad äppelmos.
Jag får även lingonsylt, inlagd gurka, blåbärsylt, sallad, squash, tomater, gurka! Helt perfekt!
Det smakar ju hundra gånger bättre än att köpa i affären och så är det ju mycket nyttigare också eftersom det inte är några tillsatser osv.
Billigt för mig blir det också :)
Sen är det skönt att alltid ha sånt hemma och slippa handla hem de gånger man ska ha.
Jag tackar och tar emot med glädje!!
Jag har ju varit mjölkfri nu i 10 dagar och det går jättebra!
Inga svårigheter att byta ut komjölk mot havremjölk.
Den är helt okej!
Åt den till gröten härom dagen och jag kände väl ingen direkt skillnad.
Så det gör inget.
Nej nu orkar jag inte skriva mer just nu så vi syns sen....
Hej svejs!
Kommentarer
Trackback